Click Here to Go HomePage index.php
مهمان   به  GNUIran.org  خوش آمدید یكشنبه، ۱۸ شهریور ۱۴۰۳ 
نکته ها و ترفند ها

غلط های مصطلح
پسوند txt را "تکست" تلفظ می کنند نه "تکس" !

-- ناشناس

جستجو در سایت




جستجوی پیشرفته
جستجو در انجمن‌ها

پلاگین فایرفاکس

وضعیت کاربران سایت
مدیر
هیچیک از مدیران حاضر نیست
مدیر افتخاری
هیچ مدیر کمکی حاضر
ناظران
هیچ مدیر کمکی حاضر
اعضا:
جدیدترین:جدید امروز:0
جدیدترین:جدید دیروز:0
جدیدترین:مجموع:1040
جدیدترین:جدیدترین:
RezaJafary
اعضا:حاضر
اعضا:اعضا:0
مهمان‌ها:مهمان‌ها:1
مجموع:مجموع:1
کاربران حاضر
هیچ کاربر حاضری وجود ندارد

 
خبرها: جلسه‌ی آموزشی کار با ویکی‌ها
919 بار مطالعه شده است
 
 
اخبار

امروزه ویکی‌ها بخش مهمی از هر سایت و پروژه‌ی اوپن سورس و باز متن هستند، علاوه بر پروژه‌های اوپن سورس تیم‌های توسعه‌ی نرم‌افزار و تمام کسانی که نیاز به ایجاد مستندات برای محصول خود دارند از ویژگی‌های wiki بهره می‌برند. دیگر مانند گذشته کاربری wiki فقط به شرکت‌های نرم‌افزاری یا شرکت‌های فعال در حوزه‌ی IT یا پروژه‌های اوپن سورس و هکرها مختص نیست، بلکه از شرکت‌های بزرگ سازنده‌ی اتومبیل تا دانشگاه‌ها و گروه‌های تحقیقاتی که نیاز به تهیه‌ی راهنما، گزارش و مستندات دارند پس از مدتی از ویکی‌ها برای تهیه‌ی مستنداتشان استفاده می‌کنند. ما نیز بر آن شدیم تا با برگزاری یک جلسه‌ی آموزشی کاربران را با مفهوم ویکی‌ها آشنا کنیم، سپس به معرفی چند نمونه ویکی و معرفی گرامر نوشتن در ویکی بپردازیم و در نهایت پس از برگزاری جلسه توانسته باشیم گروهی از کاربران لینوکس را با مفهوم ویکی و روش کار با ویکی‌ها آشنا سازیم. شما نیز می‌توانید در جلسه شرکت کنید و با یادگیری بیشتر ما را در نشر و گسترش اطلاعات کمک کنید.
ساعت و تاریخ برگزاری جلسه: ۲۰ دی ۱۳۸۵ ، ساعت ۱۸ الی ۲۰
محل: پیین‌تر از میدان انقلاب، تقاطع جمهوری و کارگر جنوبی، فرهنگسرای فناوری اطلاعات، طبقه زیر همکف، سالن اجتماعات.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ سه شنبه، ۱۹ دی ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
خبرها: شماره‌ی بیست و ششم مجله‌ی ایران‌تاکس
1081 بار مطالعه شده است
 
 
IranTux

شماره‌ی بیست و ششم مجله‌ی الکترونیکی«ایران‌تاکس» منتشر شد. این شماره که شماره‌ی دی‌ماه محسوب می‌شود،با کمی تاخیر منتشر شد اما مانند همیشه همراه با مقالاتی خواندنی ارائه شده. در این شماره می‌خوانیم:

کلیسای جامع و بازار
قسمت دوم از سری مقالات «کلیسای جامع و بازار» که در حقیقت ترجمه‌ی اثر مشهور اریک‌ریموند است، مجموعه مقالاتی که اریک ریموند پس از مدتی به صورت کتابی چاپش کرد و در سال‌های انتشار خود باعث حرکت‌هایی زرگی در جامعه‌ی اوپن سورس شد. حال شما با ترجمه‌ی این مقالات به فارسی رو برو هستید.

پروژه‌ی گنو
قسمت اول از مقاله‌ی «پروژه‌ی گنو»، این مقاله در حقیقت ترجمه‌ی یکی از مقالات رسمی پروژه‌ی گنو از سایت رسمی آن یعنی gnu.org است، در صورتی که به نرم‌افزارهای آزاد علاقه‌مند هستید و یا می‌خواهید با چگونگی آغاز حرکت نرم‌افزارهای آزاد آشنا شوید خواندن این مقاله را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

بررسی KDE نسخه‌ی ۴ یکی از محیط‌های گرافیکی میزکاری محبوب لینوکس KDE است، هیچ کس در این موضوع تردد ندارد. مدتیست در هر سایتی از KDE نسخه‌ی ۴ که در بازه‌ی یکسال آینده به احتمال زیاد نسخه‌ای از آن منتشر خواهد شد صحبت می‌کنند. ایران‌تاکس نیز در مقاله‌ای به بررسی KDE نسخه‌ی ۴ یا KDE 4 پرداخته است. اگر علاقه‌مند به این محیط میزکار هستید و اگر علاقه‌ای به این محیز ندارید می‌توانید این مقاله را بخوانید ;-)


 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ یكشنبه، ۱۷ دی ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
خبرها: مشکل امنیتی در دروپال
1392 بار مطالعه شده است
 
 
Drupal

دروپال (Drupal) یکی از سامانه‌های مدیریت محتوای محبوب در میان جامعه‌ی اوپن‌سورس و نیز در میان شرکت‌های صنعتی و تجاریست. روز گذشته سایت رسمی در یک اعلامه از طریق پست الکرونیک خبر از یک اشکال امنیتی جدید در این سیستم داد. این مشکل امنیتی که درجه‌ی کمتر از بحران یا نزدیک به بحران دارد در نسخه‌ی 4.6 و 4.7 دروپال موجود است. خطر مربوط به حملات راه دور یا Remote می‌شود و در حقیقت از طریق Cross Site Scripting ممکن است رخ بدهد.
در صورتی که دروپال استفاده می‌کنید و نسخه‌ی آن کمتر از 4.6.11 یا 4.7.5 است حتما اقدام به تصحیح مشکل کنید. برای تصحیح مشکل می‌توانید در صورت استفاده از سری 4.6 از این وصله، در صورت استفاده از سری 4.7 از این وصله، در صورت استفاده از 4.6.10 از این وصله و در صورت استفاده از 4.7.4 از این وصله استفاده کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ شنبه، ۱۶ دی ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
خبرها: سایت گروه کاربران لینوکس شیراز
1103 بار مطالعه شده است
 
 
اخبار

گروه کاربران لینوکس شیراز مدتی است که راه‌اندازی شده است، این گروه با هدف ترویج فرهگ نرم‌افزارهای آزاد و اوپن‌سورس و نیز ترویج استفاده از سیستم عامل گنو/لینوکس به عنوان سیستم عاملی آزاد شروع به فعالیت نموده است. هم اکنون سایت اینترنتی این گروه شروع به فعالیت نموده و می‌تونید از طریق این آدرس به آن دسترسی داشته باشید. سایت یاد شده شامل قسمت‌های مختلفی از جمله انجمن‌های بحث و گفتگو، وبلاگ گروه، اخبار و نظر سنجی است. طبق آنچه در اخبار سایت مشاهده می‌شود این گروه قرار است به زودی جلسه‌ای حضوری میان اعضا و علاقه‌مندان به لینوکس در شیراز برگزار کند، اگر می‌خواهید از جزئیات کار این گروه با خبر باشید به صفحه‌ی اصلی سایت گروه در این آدرس مراجعه نمایید.
گنوایران.ارگ نیز برای این دوستان آرزوی موفقیت می‌کند و امیدوار است با تلاش و پشت کار بتوانند به هدف خود برسند.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ جمعه، ۱۵ دی ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مصاحبه: Eike Hein یکی دیگر از فعالان KDE
930 بار مطالعه شده است
 
 
KDE

سایت People Behinde KDE یکی از سایت‌های تحت نظر پروژه‌ی KDE است که به مصاحبه با دست‌اندرکاران KDE می‌پردازد، از برنامه نویسان تا مترجمان محیط از گرافیست‌ها تا طراحان سایت‌های KDE خلاصه هر که در راهبری پروژه‌ی KDE سهمی دارد. در مصاحبه‌ی این هفته‌ی People Behinde KDE با Eike Hein آشنا می‌شوید. وی که نزدیک به بیست سال سن دارد یکی از فعالان آلمانی این پروژه است. همکاری در پروژه‌هایی مانند Konversation و ِYakuake از جمله فعالیت‌های Hein است. از سال ۱۹۹۹ با KDE آشنا شده و برای همکاری با KDE حقوقی نمی‌گرید؛ اهداف جالبی برای KDE 4 در سر دارد و عامل فعالیت و همکاری خود را جامعه‌ی کاربرانشان می‌داند، طرف‌دار VIM است و از Gentoo استفاده می‌کند، به نظرش Amarok بهترین برنامه‌ی KDE است و ....
ادامه در اینجا


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ جمعه، ۱۵ دی ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
خبرها: ۲۰۰۶ سال هم‌قدمی FSF با مردم
877 بار مطالعه شده است
 
 
GNU

سایت Linux.com در مقاله‌ای به بررسی فعالیت بنیاد نرم‌افزارهای آزاد در سال ۲۰۰۶ که چند روز پیش خاتمه یافت پرداخته است. در قسمتی از این مقاله می‌خوانیم «در آغاز سال ۲۰۰۶ «بنیاد نرم‌افزارهای آزاد» یا FSF بسیار درونی به نطر می‌آمد، در حقیقت فقط برروی پروژه‌ی GNU و تعدادی پروژه‌ی استراتژیک سطح بالا مانند مجوزها و لیسانس‌ها تمرکز داشت. حالا بدون رها کردن این مسئله، FSF به سوی تبدیل شدن به ارگانی با فعالیت‌های آزاد شروع به حرکت کرده است. [...] تعداد فعالیت‌های اجتماعی FSF در سال گذشته بیشتر از هر زمان دیگری بوده،[...] به نطر می‌آید لیست فعالیت‌هایی که در اولویت قرار دارند شامل اعمال نفوذ‌ها و تلاش‌هایی برای اوپن سورس کردن جاوا و تشویق کارخانه‌های تولید کننده‌ی چیپهای الکترونیکی به استفاده از LinuxBIOS بوده است. [...] حال پنج سال است که FSF از طریق یک سیستم Ticketبه پرسش‌هایی که درباره‌ی مجوزها پرسیده‌ می‌شوند پاسخ می‌دهد.»
ادامه .....


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ پنجشنبه، ۱۴ دی ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: فعال کردن دکمه‌ی اسکنرها در لینوکس
990 بار مطالعه شده است
 
 
سخت افزار

پشتیبانی از اسکنرها در لینوکس هرچند که به سرعت در حال پیشرفت است اما نکته‌ای در برنامه‌های مدیریت اسکنر چندان مورد توجه قرار نگرفته است فعال کردن دکمه‌های موجود برروی دستگاه اسکنر است. Manolis در سایت Linux.com در قماله‌ای به بررسی روش استفاده از این دکمه‌ها پرداخته است. در این مقاله و مقالاتی که در ضمن مقاله معرفی شده‌اند به روش اسکن کردن یک تصویر و ذخیره سازی آن از طریق ابزارهای ساده‌ی گنو/لینوکس پرداخته شده است. برای مطالعه‌ی این مقاله کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ پنجشنبه، ۱۴ دی ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
خبرها: مرجع مشاوره روانشناسی با مقالاتی آزاد
1726 بار مطالعه شده است
 
 
اخبار

سایت OFC.ir با هدف قرار دادن خدمات مشاوره‌ای روانشناختی برروی اینترنت برای آسان کردن دسترسی به این اطلاعات مدتیست که در حال فعالیت است، اما آنچه باعث نوشتن خبری درباره‌ی این سایت شد و در حقیقت آنچه که این سایت پزشکی، روانشاسی را به جنبش نرم‌افزارهای آزاد مربوط می‌کند، منتشر کردن مقالات و اطلاعات این سایت تحت مجوز GNU/FDL است. این سایت همزمان با فرارسیدن سال ۲۰۰۷ تصمیم به انتشار مقالات خود به صورت آزاد و تحت مجوز GNU/FDL گرفته است. شرایط استفاده از محتوای سایت در قسمت شرایط استفاده‌ی سایت آمده است. نکته‌ی قابل توجه دیگر استفاده از سیستم مدیریت محتوای بازمتن (OpenSource) برای انتشار مقالات است و مدیریت محتواست. گنوایران.ارگ نیز برای این دوستان آرزوی موفقیت می‌کند و امیدوار است که چنین فعالیت‌هایی که در راه گسترش فراگیر دانش تاثیر گذارند هر روز بیش از پیش نمود پیدا کنند.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ چهارشنبه، ۱۳ دی ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: نصب سریع‌تر برنامه‌ها با Automix2
940 بار مطالعه شده است
 
 
Ubuntu

هر چند Ubuntu با تعداد بسیار زیادی نرم‌افزار ارائه می‌شود اما باز هم برخی از برنامه‌های ارائه شده از طرف شرکت‌های دیگر یا افراد دیگر که به Third-Party موسوم هستند، از طریق مخازن اوبونتو قابل دسترس نیستند و باید از مخازن Third-Party استفاده شوند، یافتن و نصب کردن برنامه‌ها از طریق دانلود مستقیم دشوار است، در حقیقت یافتن بسته‌ی نرم‌افزاری و تمام وابسته‌های آن بسیار دشوار است مگر آن که از مخازن استاندارد اوبونتو استفاده شود، در این نقطه نیز مشکل همان مشکل Thir-Party Repository ها است، بسیار خوب راه حل؟ خوشبختانه عده‌ای اسکریپتی (برنامه‌ی کوچکی-ت.ن.) برای مدیریت این مخازن Third-Party ایجاد کرده‌اند. اسم این برنامه‌ی کارامد Automix است. با Atomix می‌توانید Skype، پلاگین Flash برای Firefox یا Opera و .... را به سادگی در اوبونتوی خود نصب کنید. سایت HowtoForge که یکی از سایت‌های مشهور در نوشتن راهنماهای موفق و کارامد برای لینوکس است، در مقاله‌ای به بررسی کار با Automix2 پرداخته است. در صورتی که مایل به خواندن این مقاله هستنید می‌توانید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ چهارشنبه، ۱۳ دی ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
انتشار جدید: نسخه‌ی جدید Asterisk
896 بار مطالعه شده است
 
 
Asterisk IPBX

روز گذشته تیم توسعه و برنامه نویسی Asterisk انتشار نسخه‌ی جدیدی از این برنامه را اطلاع داد. این نیخه که اولین نسخه از سری 1.4 است 1.4.0 نام دارد. این سری همان طور که احتمالا در اطلاعیه‌های قبلی هم مطالعه کرده‌ای شامل تعداد بسیار زیادی قابلیت جدید نسبت به نسخه‌ی قبلی یعنی 1.2 می‌باشد. نسخه‌ی جدید را می‌توانید از ابتدا نصب و یا برای به روزرسانی نسخه‌ی 1.2 استفاده کنید. شایان ذکر است که همراه با Asterisk کتابخانه‌های libpri و نیز Zptel و Asterisk-addon نیز برای نسخه‌ی 1.4 آماده هستند. برای دریافت اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
لازم به ذکر است که برنامه‌ی Asterisk یک نرم‌افزار برای مدیریت VoIP و IPTelephoney استیا به عبارت فنی‌تر یک برنامه برای مدیریت IP PBX ها استفاده می‌شود. این برنامه برای سیستم‌عمال‌های مختلفی از جمله GNU / Linux و FreeBSD و Mac OS X و OpenBSD و Sun Solaris موجود است. این برنامه به صورت آزاد تحت مجوز GNU/GPL منتشر می‌شود. این نرم‌افزار کاملترین نرم‌افزار مدیریت شبکه‌هایVoIP موجود در بازار اوپن سورس است.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ پنجشنبه، ۰۷ دی ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


<   111212223242526272829303132333435363738394041424344455565758595105   >

امکانات

اطلاعات

ارتباطات

پروژه‌ها

ورود اعضا




 


 برای ورود مشکل دارید؟
 ثبت نام کاربران جدید


The rest of this site is Copyright © 2004 2005 2006 2007 2008 GNUIran.org
Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the GNU Free Documentation License,
Version 1.2 or any later version published by Free Software Foundation; A copy of the licence is available at www.gnu.org/copyleft/fdl.html

تمام مطالب این سایت تحت مجوز GNU/FDL نسخه ی ۱.۲ یا هر نسخه ی جدیدی که از سوی بنیاد نرم افزار آزاد منتشر شود قرار دارد شما برای کپی استفاده و/یا تغییر مستندات آزاد هستید.
می توانید یک نسخه از این مجوز را از اینجا تهیه کنید.


GIO Forums RSS   GIO News RSS   GIO Gallery RSS   Licensed under GNU/FDL  Use TW-CMS  Run on Debian GNU/Linux