Click Here to Go HomePage index.php
مهمان   به  GNUIran.org  خوش آمدید یكشنبه، ۱۸ شهریور ۱۴۰۳ 
نکته ها و ترفند ها

یک کتاب

--

جستجو در سایت




جستجوی پیشرفته
جستجو در انجمن‌ها

پلاگین فایرفاکس

وضعیت کاربران سایت
مدیر
هیچیک از مدیران حاضر نیست
مدیر افتخاری
هیچ مدیر کمکی حاضر
ناظران
هیچ مدیر کمکی حاضر
اعضا:
جدیدترین:جدید امروز:0
جدیدترین:جدید دیروز:0
جدیدترین:مجموع:1040
جدیدترین:جدیدترین:
RezaJafary
اعضا:حاضر
اعضا:اعضا:0
مهمان‌ها:مهمان‌ها:1
مجموع:مجموع:1
کاربران حاضر
هیچ کاربر حاضری وجود ندارد

 
یک بررسی: دیسک زنده‌ی فدوراکور
1049 بار مطالعه شده است
 
 
Fedora

جامعه‌ی فدورا اولین نسخه‌ی رسمی از دیسک زنده‌ی فدورا را ماه پیش بر اساس Fedora Core 6 منتشر کردند. سایت Linux.com نیز در یک بررسی که روز قبل آن را منتشر کرده است به کنکاش این توزیع می‌رود:
« دیسک زنده ه صورت یک ISO به حجم ۶۸۴ مگابایت و فقط برای i386 منتشر شده است. فایل سیستم فشرده سازی شده حدود ۲.۳ گیگابایت را در CD جای داده است» و سپس به بررسی قابلیت‌ها امکانات و کمبودهای این دسک زنده می‌پردازد. در صورتی که مایل به خواندن این مقاله هستید می‌توانید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ سه شنبه، ۲۶ دی ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
نرم افزار: نسخه‌ی جدیدی از Lightbird منتشر شد
860 بار مطالعه شده است
 
 
Lightbird


برنامه‌ی Lightbird تلاشی است برای ایجاد یک سرویس‌دهنده و سرویس گیرنده‌ی پیام‌های فوری یا IM. این طرح با ایده‌ی ساختن یک کلاینت و سرورو همانند و مشابه ICQ Groupware شروع به کار کرد. در حال حاضر نسخه‌های سرور و کلاینت برنامه موجود و برنامه قابل دانلود و استفاده است. این برنامه که یک برنامه‌ی آزاد تحت مجوز GNU/GPL است از Mono برای اجرا شدن استفاده می‌کند که به صورت تئوری قابل نصب برروی هر پلتفورمی می‌باشد. (مانند GNU و Mac OS X و Windows) همچنین از GTK Sharp برای نمایش پنجره‌ها استفاده می‌کند. در صورتی که مایل به دریافت این برنامه هستید می‌توانید نسخه‌ی سرور را از اینجا و نسخه‌ی کلاینت را از اینجا دریافت کنید. در حال حاضر آخرین نسخه‌ی این برنامه 0.7 است. در صورت مشاهده‌ی مشکلی در برنامه می‌توانید مشکل را گزارش کنید. برای دیدن تصاویر برنامه نیز می‌توانید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ دوشنبه، ۲۵ دی ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
انتشار آزمایشی: نسخه‌ی ۲.۱۷.۵ محیط GNOME
1165 بار مطالعه شده است
 
 
GNOME

اولین نسخه‌ی محیط GNOME در سال ۲۰۰۷ میلادی منتشر شد. این پنجمین نسخه‌ی آزمایشی گنوم برای رسیدن به نسخه‌ی پایدار GNOME 2.18.0 است که بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده قرار است در ماه مارس ۲۰۰۷ منتشر شود. بسیار خوب پس این نسخه را دانلود کنید، کامپایلش کنید، استفاده کنید و مشکلات را گزارش کنید، می‌توانید به ترجمه یا توسعه‌ی مستندات نیز کمک کنید. برای کامپایل این نسخه می‌توانید از GARNOME نیز استفاده کنید. GARNOME برای کاربرانی که از ماجول‌های اضافی استفاده می‌کنند بسیار مفید خواهد بود. برای دریافت GARNOME می‌توانید به اینجا مراجعه کنید. برای دریافت سورس کد نسخه‌ی آزمایشی گنوم نیز می‌توانید به لینک‌های زیر مراجعه کنید.
Platform | Desktop   | Admin   | Binding 


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ دوشنبه، ۲۵ دی ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
انتشار هسته: نسخه‌ی پایدار جدیدی از Linux
877 بار مطالعه شده است
 
 
Kernel

نسخه‌ی پایدار جدیدی با شماره‌ی ۲.۶.۱۹.۲ منتشر شد. این نسخه آخرین نسخه‌ی پایدار در حال حاضر است که از سوی تیم توسعه ی کرنل منتشر شده است. تعداد زیادی مشکل برنامه نویسی یا BUG در این نسخه برطرف شده‌اند و چند مشکل امنیتی مانند CVE-2006-4814 نیز در این نسخه برطرف شده‌اند. اصطلاحاتی برروی کارکرد Ext3 نیز انجام شده است و بسیاری تغییرات دیگر که در صورتی که مایل هستید لست تغییرات را مشاهده کنید می‌توانید به این صفحه مراجعه کنید. در صورتی که مایل به دیدن خلاصه‌ای از تغییرات اعمال شده هستید می‌توانید در اینجا بیابید. برای دریافت سورس کد این نسخه نیز اینجا کلیک کنید. در صورتی که انتشار هسته را دنبال می‌کنید می‌وانید patch مربوط به این نسخه را از اینجا دانلود کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ دوشنبه، ۲۵ دی ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
سخت افزار: نوکیا N800 را با دبیان منتشر کرد
1160 بار مطالعه شده است
 
 
GNOME

گوشی جدید نوکیا با نام N800 Internet Tablet چند روزی است که به بازار آمده، این گوشی مدل موفق‌تره N770 است که در سال ۲۰۰۶ به بازار آمده بود. N800 از لینوکس به همراه تکنولوژی‌های محیط میزکار GNOME استفاده می‌کند. N800 امکانات جدیدید نیز دارد مانند دوربین توکار، امکان کنفرانس ویدئویی، حافظه‌ی بیشتر و سرعت به مراتب بیشتر در CPU، سایت Linuxdevices.com در مقاله‌ای به بررسی این مدل جدید گوشی لینوکسی پرداخته، در صورت تمایل می‌توانید اینجا را بخوانید. حتما پس از آن به Maemo نیز نگاهی بیاندازید، در حقیقت Maemo یک Platform برای استفاده برروی ابزارهای کوچک دستی یا HandHeldها است. پیش از Nokia N800 مدل Nokia 770 از این پلتفرم بهره می‌برد. این پلتفورم از +GTKو D-BUS و X Window System همراه Debian GNU/Linux استفاده می‌کند.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ دوشنبه، ۲۵ دی ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
نرم افزار: منوی Mac OS X برای گنوم
1032 بار مطالعه شده است
 
 
GNOME Applications

نسخه‌ی جدیدی از Mac menubar for GNOME and XFCE منتشر شد. این برنامه برای کاربران گنوم علاقه‌مند بهMac OS X منوی مشهور Mac OS X را با ویژگی‌های اصلی آن اجرا می‌کند. برای دریافت اطالعات بیشتر می‌تونید به اینجا مراجعه کنید. برای دیدن تصاویر رسمی این برنامه نیز می‌توانید اینجامراجعه کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Navid  در تاریخ یكشنبه، ۲۴ دی ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
نرم افزار: پخش کنده‌ی موسیقی Exaile
1463 بار مطالعه شده است
 
 
GNOME Applications


Manoluz Tzanidakis
می‌نویسد: یکی از برنامه‌های اوپن‌سورس محبوب من Amorok است، یک پخش کننده‌ی فایل‌های موسیقی با محیطی بسیار زیبا و کارامد که کارهای بسیار کسل‌کننده مانند ایجاد کلکسیون فایل‌ها و مدیریت فایل‌های صوتی را بسیار ساده می‌کند. تنها مشکل Amarok برپایه‌ی KDE بودن آن است. هر چند برنامه‌های KDE در GNOME نیز قابل استفاده هستند اما با این کار از سرعت آنها کاسته می‌شود، چرا که برنامه مجبور است ابتدا کتابخانه‌های KDE را اجرا کرده سپس خود را اجرا کند و این وقت‌گیر است. من یک برنامه بجای Amarok برای کار در GNOME یافتم که Exaile است.

برنامه‌ی Exaile خلاصه‌تر از Amaroke است اما برپایهی +GTK است، همان کتابخانه‌هایی که GNOME از آنها استفاده می‌کند، بنابراین برروی محیط GNOME به سرعت اجرا می‌شود. در نگاه اول دست کم از نظر ظاهری Exaile یکی کپی مشابه از Amaroke به نظر می‌رسد.(کپی مشابه: Clone) اگر شما کاربر Amaroke هستید اینجا غریبی نخواهید کرد. [...] من نسخه‌ی 0.2.6 که پایدار است و نیز نسخه‌ی 0.2.7 که ناپایدار است را امتحان کردم و در هیچکدام موردی از ناپایداری ندیدم. به شما نیز پیشنهاد می‌کنم تا نسخه‌ی ناپایدار آن را نصب و تست کنید و اگر مشکلی وجود داشت گزارش نمایید.

هر آنچه شما برای یک پخش کننده‌ی موسیقی در این روزها نیاز دارید در Exaile یافت می‌شود، همچنین تعدادی ویژگی منحصر به فرد مانند محیز Tab دار (دارای لبه) که باعث می‌شود در زمان واحد چند لیست پخش یا Play List در اختیار داشته باشید. [...] اطلاعاتی که درباره‌ی فایل‌های موسیقی خود گرد آوری می‌کنید را می‌توانید در یک پایگاه داده ی SQLite یا یک پایگاه داده‌ی MySQL یا PostgreSQL ذخیره کنید. من شخصا از SQLite به دلیل حجم کم و سبک بودن برنامه استفاده کرده‌ام
ادامه ی مقاله


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ پنجشنبه، ۲۱ دی ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
خبرها: فدوراکور ۶ یکمیلیون دریافت در ۷۴ روز
866 بار مطالعه شده است
 
 
Fedora

فقط ۷۴ روز پس از انتشار فدوراکور ۶ این توزیع بیش از ۱ میلیون بار دانلود شد. با توجه به گزارشی که از سوی مسئولین پروژه‌ی فدورا منتشر شده در حقیقت هر ۹ دقیقه یکبار فدوراکور۶ دانلود می‌شود. تیم فدوار از برنامه‌ای به نام Cacti که ابزاری اوپن‌سورس برای برای پیگیری میزان دریافت فایل‌ها و نیز رسم جداول و نمودارهاست استفاده می‌کند. این ابزار تعداد IPهای منحصر به فردی را می‌شمارد که yum برای به روز رسانی از آن‌ها استفاده می‌کند. در حقیقت به جای آنکه فقط Download‌های فایل‌های iso فدوراکور ۶ محاسبه بشوند تعداد IPهایی که از طریق آن‌ها برنامه‌ی yum خود را به روز می‌کند محاسبه می‌شوند. با توجه به اظهارات سرپرست پروژه‌ی Fedora آقای Max Spevack که در لیست پستی فدورا کور منتشر شده، استفاده از این واحد سنجش بسیار کارامدتر و دقیقت‌تر از واحدی است که سابقا بر اساس تعداد دانلود‌ها استفاده می‌شد. در حال حاضر Cacti فقط از Core Packageها پشتیبانی می‌کند و از Fedora Extraها پشتیبانی نمی‌کند. این به معنی بیش‌تر بودن کاربران فدوراکور ۶ به حساب می‌آید چرا که کاربرانی که از Fedora Extra استفاده می‌کنند شمرده نمی‌شوند.....
آنچه مطالعه کردید بخشی از خبر مربوط به انفجار در استفاده از فدوراکور۶ در سایت Linux.com بود. اگر مایل به مطالعه‌ی ادامه ی مقاله هستید اینجا کلیک کنید. همچنین برای دریافت اطلاعات به روز از میزان دریافت و استفاده از فدوراکور ۶ می‌توانید به صفحه‌ی آمار فدورا مراجعه کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ پنجشنبه، ۲۱ دی ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: استفاده از پارتیشن‌های NTFS در لینوکس
958 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

به طور معمول کاربران گنو/لینوکس تنها می‌توانند پارتیشن‌های NTFS ویندوز را بخوانند و نمی‌توانند بررروی آن چیزی بنویسند. در همین اثنا ntfs-3g وارد دنیای گنو/لینوکس شد. ntfs-3g یک درایور آزاد برای کار با درایوهای NTFS در لینوکس است که خواندن و نوشتن را پشتیبانی می‌کند. سایت howtoforge.net در مقاله‌ای به چگونگی کار با این ابزار برروی توزیع Ubuntu پرداخته است. در صورتی که مایل به مطالعه‌ی این راهنما هستید اینجا کلیک کنید.
قابل توجه کاربران پارسیکس گنو/لینوکس که این درایور به صورت پیش فرض در نسخه‌ی 0.85 نصب شده است.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ پنجشنبه، ۲۱ دی ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
انتشار هسته: نسخه‌ی Linux 2.6.20-rc4 منتشر شد
826 بار مطالعه شده است
 
 
Kernel

آخرین پیش وصله یا prepatch هسته‌ی لینوکس منتشر شد. این نسخه Linux 2.6.20-rc4 نام دارد و انتشار آن به معنای نزدیکشدن به انتشار نهایی نسخه‌ی پایدار جدیدی از هسته‌ی سیست عامل گنو/لینوکس یعنی Linux. برطرف کردن شکلاتی در UFS و نیز مشکلاتی که در زمان swapoff ایجاد می‌شد، برطرف کردن مشکل ACPI در لپ‌تاپ‌های Toshiba و بسیاری تغییرات دیگر از جمله مشکلات برطرف شده در این نسخه هستند. برای دریافت اطلاعات بیشتر دبارهی این نسخه به صفحه‌ی تغییرات مراجعه کنید. برای دریافت این وصله اینجا کلیک کنید و برای کسب اطلاعات بیشتر نیز به سایت رسمی هسته‌ در اینجا مراجعه کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ چهارشنبه، ۲۰ دی ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


<   1112122232425262728293031323334353637383940414243445464748494104   >

امکانات

اطلاعات

ارتباطات

پروژه‌ها

ورود اعضا




 


 برای ورود مشکل دارید؟
 ثبت نام کاربران جدید


The rest of this site is Copyright © 2004 2005 2006 2007 2008 GNUIran.org
Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the GNU Free Documentation License,
Version 1.2 or any later version published by Free Software Foundation; A copy of the licence is available at www.gnu.org/copyleft/fdl.html

تمام مطالب این سایت تحت مجوز GNU/FDL نسخه ی ۱.۲ یا هر نسخه ی جدیدی که از سوی بنیاد نرم افزار آزاد منتشر شود قرار دارد شما برای کپی استفاده و/یا تغییر مستندات آزاد هستید.
می توانید یک نسخه از این مجوز را از اینجا تهیه کنید.


GIO Forums RSS   GIO News RSS   GIO Gallery RSS   Licensed under GNU/FDL  Use TW-CMS  Run on Debian GNU/Linux