Click Here to Go HomePage http://www.osp.ir
مهمان   به  GNUIran.org  خوش آمدید سه شنبه، ۲۰ آذر ۱۴۰۳ 
نکته ها و ترفند ها

میزان حافظه ( RAM ) خالی در حال حاضر چقدر است؟ نمی دانید؟ پس یک پنجره ی ترمینال باز کنید و بنویسید:

free

به همین راحتی!!

--

جستجو در سایت




جستجوی پیشرفته
جستجو در انجمن‌ها

پلاگین فایرفاکس

وضعیت کاربران سایت
مدیر
هیچیک از مدیران حاضر نیست
مدیر افتخاری
هیچ مدیر کمکی حاضر
ناظران
هیچ مدیر کمکی حاضر
اعضا:
جدیدترین:جدید امروز:0
جدیدترین:جدید دیروز:0
جدیدترین:مجموع:1040
جدیدترین:جدیدترین:
RezaJafary
اعضا:حاضر
اعضا:اعضا:0
مهمان‌ها:مهمان‌ها:1
مجموع:مجموع:1
کاربران حاضر
هیچ کاربر حاضری وجود ندارد

 
مقاله‌ی آموزشی: افزودن قابلیت‌های Gedit
2024 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

ویرایشگرهای متن مختلفی در لینوکس وجود دارند که یکی از محبوبترین ویرایشگرهای گرافیکی Gedit است، gedit ویرایشگر متن پیش‌فرض برای محیط میزکار GNOME است، بنابراین اگر میزکار گنوم استفاه می‌کنید حتما gedit برای شما نصب شده است.
در بسیاری از توزیع‌های لینوکس تعدادی از پلاگین‌ها نصب شده‌اند اما همواره نصب شده نیستند. اگر از کاربران ویرایشگرهای متن برپایه‌ی Terminal هستید (مانند vim و emacs) ممکن است امکاناتی را در این برنامه‌ها مشاهده کنید که در Gedit برآورده نمی شوند، اما با استفاده از پلاگین‌های مختلفی که برای gedit نوشته شده‌اند و می‌توانید بنویسید، ممکن است امکانات بسیار کاربردی و جذابی برای gedit فراهم کنید. در صورتی که مایل به آشنایی بیشتر با پلاگین‌های gedit هستید می‌توانید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ شنبه، ۲۸ اردیبهشت ۱۳۸۷
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
خبرها: جامعه کاربران لینوکس استان یزد گرد هم جمع شدند
2110 بار مطالعه شده است
 
 
اخبار

گردهمایی «گروه کاربران لینوکس استان یزد» با حضور علاقمندان لینوکس در پارک علم و فناوری استان، برگزار گردید. مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات استانداری در گفتگو با خبرنگاران گفت: گردهمایی چنین گروههایی ، حرکتی میمون و مبارک است که می تواند برای فناوری اطلاعات استان با خیر و برکت همراه باشد. محمد علی پورستایی با تاکید بر حمایت مجموعه مدیریت استان از این جامعه گفت: در استان از تمام تشکلها و ایده های مبتنی بر نوآوری در حوزه فناوری اطلاعات حمایت همه جانبه خواهد شد


 
 
نوشته شده توسط: مهمان  در تاریخ جمعه، ۲۷ اردیبهشت ۱۳۸۷
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
نرم افزار: تغییر نام دسته‌ای فایل‌ها
2087 بار مطالعه شده است
 
 
GNOME Applications

برنامه‌ی GPRename یک برنامه برای محیط گرافیکی است که توسط GTK2-Perl نوشته شده است و برای تغییر نام فایل‌ها و دایرکتوری‌ها در مقیاس بالا نوشته شده است. محیط میزکار KDE و نیز مدیر فایل Thunar که متعلق به xcfe است از برنامه‌های ویژه‌ای برخوردار هستند که برای تغییر نام دسته‌ای فایل‌ها و دایرکتوری‌ها استفاده می‌شود، اما در میزکار GNOME به صورت رسمی برنامه‌ای برای این کار وجود ندارد، اما می‌توانید از GPRename برای این کار استفاده کنید، همچنین GPRename با اضافه کردن Action در فایل Nautilus این انکان را به شما می‌ٔهد که از طریق Nautilus به کر تغییر نام دسته‌ای فایل‌ها بپردازید.از جمله امکانات این برنامه امکان تغییر حروف بزرگ یا کوچک به یکدیگر، حذف کردن فضاهای خالی در اسامی و تغییر ترتیبدار فایل‌ها و دایرکتوری‌ها است. برای دریافت این برنامه می‌توانید اینجا کلیک کنید، برای دیدن تصاویر برنامه نیز می‌توانید اینجا کلیک کنید. همچنین این برنامه در مخازن debian و ubuntu و بسیاری توزیع‌های دیگر نیز به صورت باینری قابل دریافت است.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ جمعه، ۲۷ اردیبهشت ۱۳۸۷
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
نرم افزار: sonata کلاینتی برای پخش موسیقی
2407 بار مطالعه شده است
 
 
GNOME Applications

برنامه‌ی Sonata یک برنامه‌ی پخش موسیقس است که با زبان Python و برای محیط گرافیکی نوشته شده است. بزرگترین ویژگی این برنامه این است که Sonata یک کلاینت یا سرویس گیرنده برای MPD است. MPD یا Music Player deamon یک سرویس دهنده یا دایمن است که موسیقی را به صورت پشت صحنه پخش می‌کند و شما می‌توایندز با هر کلاسنتی به آن متصل شودی، حتی اگر سرور و کلاینت در دو سیستم متفاوت باشند. از قابلیت‌های Sonata می‌توان به آلبوم‌های remote و locat که به صورت اتوماتیک ایجاد می‌شوند، دریافت خودکار اشعار (لیریک‌های) موسیقی در حال پخش، پشتیبانی از تغییر در tagهای برنامه، پشتیبانی از خط فرمان برای کنترل برنامه، پشتیبانی از ۱۸ زبان دنیا، پشتیبانی از صفحه‌کلیدهای مولتی مدیا و .... نام برد. برای آشنایی بیشتر با برنامه به صفحه‌ی وب آن مراجعه کنید. برای مشاهه تصاویر برنامه به اینجا و برای دریافت برنامه نیز به اینجا مراجعه کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ سه شنبه، ۲۴ اردیبهشت ۱۳۸۷
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
خبرها: ردهت به استراتژی میزکارش باز می‌گردد
1714 بار مطالعه شده است
 
 
RedHat

در سال ۲۰۰۳ شرکت ردهت تولید لینوکس‌ خود را متوقف و به تولید توزیع‌های RHEL و Fedora پرداخت. برخی از کاربران بر این باور بودند که ردهت با این عمل نشان داده است که از میزکارها پشتیبانی نخواهد کرد و بازار میزکار را رها کرده است، اما ردهت با اعلام آگهی انتشار Red Hat Global Desktop نشان داد که با قدرت بیشتری به سوی میزکارها حرکت می‌کند. در صورتی که مایل به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید می‌توانید به اینجا مراجعه کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ دوشنبه، ۲۳ اردیبهشت ۱۳۸۷
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
یک بررسی: Korn : یک خط فرمان گسترش یافته
1748 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

اگر از کاربران گنولینوکس هستید حتما می‌دانید که پوسته‌ها یا Shell ها چه هستند، اگر با پوسته‌ها یا Shell ها آشنایی ندارید، می‌توانید مقاله‌ی آشنایی با پوسته‌ها در همین سایت را از اینجا مطالعه کنید. معروف‌ترین پوسته‌ی خط فرمان Bash است که به صورت پیش‌فرض در بسیاری از توزیع‌های گنو/لینوکس ارائه می‌شود، اما علاوه بر Bash پوسته‌های مفید دیگری مانند Korn نیز وجود دارند. سایت Linux.com در مقاله‌ای اجمالی به بررسی روش کار بااین پسوته و مزایا و تفاوت‌های آن با Bash پرداخته است. در صورتی که مایل به مطالعه‌ی این مقاله هستید می‌توانید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ دوشنبه، ۲۳ اردیبهشت ۱۳۸۷
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
انتشار هسته: نسخه‌های جدید لینوکس منتشر شدند
1814 بار مطالعه شده است
 
 
Kernel

نسخه‌ی پایدار ۲.۶.۲۵ سیستم عامل گنو/لینوکس منتشر شد. این نسخه تعدادی رفع اشکال مانند رفع مشکل CVE-2008-1669 است. برای مشاهده‌ی لیست کامل تغییرات این نسخه می‌توانید اینجا کلیک کنید. برای دریافت این نسخه می‌توانید اینجا کلیک کنید. همچنین نسخه‌ی پایدار جدیدی از سری ۲.۴ با شماره 2.4.52.2 منتشر شده است که برای کسب اطلاعات بیشتر دز این ضمینه می‌توانید به اینجا مراجعه کنید. برای دریافت این نسخه نیز اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ یكشنبه، ۲۲ اردیبهشت ۱۳۸۷
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: استفاده از Ext4 برای لینوکس
2186 بار مطالعه شده است
 
 
Kernel

اگر در جریان اخبار کرنل باشید، حتما می‌دانید که مدتی است فایل سیستم Ext4 منتشر شده است، هرچند این انتشار یک نسخه‌ی بتا است اما افراد مختلفی علاقه‌مند به آزمایش این فایل سیستم هستند. امکانات جدید مانند پشتیبانی از فایل‌های بسیار بزرگ (که در تهیه فایل‌های مولتی‌مدیا بسیار مهم است)، افزودن Extentها، افزایش تعداد زیرشاخه‌ها (که در ext3 تعدادشان ۳۲۰۰۰ است)، افزودن Journal Checksumها، امکان Undelete برای فایل‌های حذف شده و تغییرات ریز و درشت دیگر است. سایت IBM در قسمت developerWork در مقاله‌ای اجمالی اما کاربردی به نحوه‌ی مهاجرت به فایل سیستم Forth extended یا ext4 پرداخته است. در صورتی که مایل به آزمایش این این فایل سیستم هستید می‌ةوانید این مقاله را از اینجا بخوانید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ یكشنبه، ۲۲ اردیبهشت ۱۳۸۷
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
اخبار داخلی سایت: رفع مشکلات سایت
1415 بار مطالعه شده است
 
 
اخبار داخلی سایت


تعدادی از مشکلات سایت در روز گذشته برطرف شدند، از جمله این مشکلات عدم توانایی دسترسی به RSS های سایت بود که پس از به روزرسانی Theme سایت این مشکل نیز به کلی برطرف شد و دوستانی که از RSSهای گنوایران.ارگ استفاده می‌کردند اینک قادر هستند تا همچنان از این لینک در سایتشان یا رنامه RSS Readerشان استفاده کنند. همچنین مشکل سرور پست الکترونیکی سایت نیز برطرف شد و اینک کلمات عبور و نیز پیام‌های آگاهسازی برای کاربران ارسال می‌شود. از این که مشکلات مذکور را گزارش کردید از شما سپاسگذاریم.

مدیریت گنوایران.ارگ


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ شنبه، ۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۷
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
انتشار آزمایشی: اولین نسخه‌ی ازمایشی Wine منتشر شد
1486 بار مطالعه شده است
 
 
Wine

اولین نسخه‌ی ازمایشی Wine 1.0 منتشر شد. این خبر ناگهانی امروز در سایت winehq و بسیاری سایت‌های دیگر منتشر شد و باعث خوشنودی بسیاری از طرفداران این برنامه شد این نسخه یک نسخه رفع اشکال است که توسعه دهندگان Wine آن را برای انتشار نهایی تحت شماره 1.0 فریز کرده‌اند. برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره‌ی WINE و نسخه‌ی ۱.۰ آن می‌توانید به سایت اصلی مراجعه نمایید، همچنین آگهی انتشار این نسخه‌ی آزمایشی نیز در اینجا قابل دسترسی است.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ شنبه، ۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۷
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


<   123456789101112131415161718192939495969798999109   >

امکانات

اطلاعات

ارتباطات

پروژه‌ها

ورود اعضا




 


 برای ورود مشکل دارید؟
 ثبت نام کاربران جدید


The rest of this site is Copyright © 2004 2005 2006 2007 2008 GNUIran.org
Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the GNU Free Documentation License,
Version 1.2 or any later version published by Free Software Foundation; A copy of the licence is available at www.gnu.org/copyleft/fdl.html

تمام مطالب این سایت تحت مجوز GNU/FDL نسخه ی ۱.۲ یا هر نسخه ی جدیدی که از سوی بنیاد نرم افزار آزاد منتشر شود قرار دارد شما برای کپی استفاده و/یا تغییر مستندات آزاد هستید.
می توانید یک نسخه از این مجوز را از اینجا تهیه کنید.


GIO Forums RSS   GIO News RSS   GIO Gallery RSS   Licensed under GNU/FDL  Use TW-CMS  Run on Debian GNU/Linux