Click Here to Go HomePage index.php
مهمان   به  GNUIran.org  خوش آمدید یكشنبه، ۱۸ شهریور ۱۴۰۳ 
نکته ها و ترفند ها

اگر فایل سیستمی را با خطای bussy دیدید و احتیاج داشتید بدانید کدام فایل ها در حال استفاده هستند از دستور زیر استفاده کنید :( مسیر نمونه فلاپی است)
$lsof | grep "/mnt/floppy"

--

جستجو در سایت




جستجوی پیشرفته
جستجو در انجمن‌ها

پلاگین فایرفاکس

وضعیت کاربران سایت
مدیر
هیچیک از مدیران حاضر نیست
مدیر افتخاری
هیچ مدیر کمکی حاضر
ناظران
هیچ مدیر کمکی حاضر
اعضا:
جدیدترین:جدید امروز:0
جدیدترین:جدید دیروز:0
جدیدترین:مجموع:1040
جدیدترین:جدیدترین:
RezaJafary
اعضا:حاضر
اعضا:اعضا:0
مهمان‌ها:مهمان‌ها:2
مجموع:مجموع:2
کاربران حاضر
هیچ کاربر حاضری وجود ندارد

 
انتشار جدید: نسخه‌ی جدید برنامه‌ی Totem
945 بار مطالعه شده است
 
 

Totem یکی از برنامه‌های معروف پخش فیلم در لینوکس است. این برنامه برمبنای Xine قرار دارد و برای میزکار GNOME نوشته شده است. می‌توانید این برنامه را با GStreamer و یا هر برنامه‌ی مدیریت صدای دیگری برروی سیستم خود نصب کنید. این برنامه قابلیت‌های مختلفی مانند فراهم کردن لیست پخش یا Play List، امکان نمایش به صورت تمام صفحه (Fullscreen)، جلو و عقب بردن فیلم، کنترل میزان صدا، مدیریت تصویر را به شما اعطا می‌کند. با این برنامه می‌توانید فیلم‌های موجود برروی سیستم خود را تماشا کنید، از DVD ها و نیز VCD یا SVCDها استفاده کنید، از WebCam خود به سیله‌ی این برنامه بهره‌مند شوید ویا از طریق Pluginهایی که برای برنامه‌های Mozilla فراهم می‌کند در اینترنت به تماشای فیلم‌ها بپردازید. پیش نمایش فیلم‌ها در مدیر فایل Nautilus نیز به عهده‌ی این برنامه است.
روز گذشته نسخه‌ی جدیدی از این برنامه منتشر شد. این نسخه که 2.18.0 می‌باشد، شامل تعداد زیادی رفع عیب است. برای نمونه رفع عیب تغییر وضوح صفحه‌ی نمایش که در زمان تغییر به حالت تمام صفحه رخ می‌داد.برطرف شدن مشکل در پخش فایل‌های صوتی Ogg Vorbis که در نسخه‌هایی که برپایه‌ی xine-lib بودند به وقوع می‌پیوست و دیگر تغییرات که می‌توانید در اینجا لیست کامل آن‌ها را بیایید. در صورتی که مایل به دریافت سورس کد ۲.۸ مگابایتی این نسخه می‌باشید می‌توانید اینجا کلیک کنید. این برنامه یک برنامه‌ی آزاد تحت مجوز GNU/GPL می‌باشد و در بسیاری از توزیع‌های گنو / لینوکس به صورت پیش فرض موجود است.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ یكشنبه، ۲۰ اسفند ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
خبرها: درآمد ناول کاهش، فروش لینوکس افزایش
1198 بار مطالعه شده است
 
 
Novell

برخی بر این اعتقادند که کسب و کار برپایه‌ی نرم‌افزارهای آزاد سودآور نیست، در حقیقت برخی بر این اعتقاد هستند که نمی‌توان بر اساس نرم‌افزارهای آزاد کسب و کاری راه‌اندازی نمود. از طرفی شرکت‌های بزرگ تجاری جهان که در زمینه‌ی سیستم عامل و یا نر‌م‌افزار فعالیت می‌کنند روز به روز به کسب و کار بر پایه‌ی نرم‌افزارهای آزاد روی می‌آورند. یکی از این شرکت‌ها شرکت Novell است. این روزها کمتر کسی است که نمی‌داند این شرکت پشتیبانی تجاری از SuSE Linux را فراهم می‌کند. در فصل مالی گذشته درآمد شرکت ناول نسبت به همین فصل در سال مالی گذشته ۵ درصد کاهش یافته اما این حاکی از خبرهای بد نیست، شرکت ناول در این مدت با فروشی بیش از ۱۵ میلیارد دلار فروش از طریق محصولات لینوکسی خود توانسته ۴۶ درصد افزایش در فروش نسبت به سال گذشته ایجاد کندو در حقیقت این خبر از افزایش درخواست برای سیستم عامل لینوکس در سطح دنیا می‌دهد.(یا به عبارت بهتر افزایش درخواست لینوکس در کشورهایی که شرکت ناول در آنها نمایندگی دارد ;-))


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ یكشنبه، ۲۰ اسفند ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: نسخه‌ی جدید مجله‌ی گنوم منتشر شد
975 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

نسخه‌ی جدیدی از مجله‌ی گنوم یا GNOME Journal منتشر شد. این مجله به صورت الکترونیکی منتشر می‌شود و می‌توایند از طریق این آدرس تمام شماره‌های آن را مطالعه کنید. در شماره‌ی مارس این مجله که به تازگی منتشر شده است، در مقاله‌ی اول با توسعه‌ی نرم‌افزارها در بستر +GTK آشنا می‌شوید. این مقاله برای کسانی که هنوز با +GTK کار نکرده‌اند ویا مایل به برنامه نویسی در لینوکس هستند و به دنبال نقطه‌ی آغازین می‌باشند، مناسب است. پس می‌توانید مصاحبه‌ای را که این مجله با Andress Nilsson و Jakub Steiner از پروژه‌ی Tango ترتیب داده است را مطالعه کنید. سپس اولین قسمت از سری مقالات با نام «شرکت‌های تولید کننده‌ی میزکار آزاد» و در نهایت نامه‌ای از سر دبیر .....
در صورتی که مایل به خواندن این مجله هستید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ یكشنبه، ۲۰ اسفند ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
انتشار جدید: انتشار جدیدی از gscan2pdf
1001 بار مطالعه شده است
 
 
GNOME Applications


آیا تا به حال با مشکل ایجاد PDF از فایل‌هایی که اسکن کرده‌اید برخورده‌اید؟ اگر این چنین است برنامه‌ی gscan2pdf می‌تواند راهگشای کارتان باشد. این برنامه قادر است اسکن‌های شما را به صورت PDF با صفحات چندگانه تبدیل نماید. gscan2pdf یک برنامه‌ی آزاد تحت مجوز GNU/GPL است و برروی تقریبا تمام لینوکس‌ها و BSDها اجرا می‌شود. شما می‌توانید یک یا چند فایل را از طریق این برنامه‌ی SANE اسکن نمایید و این برنامه به عنوان یک برنامه‌ی میانجی فایل‌های اسکن شما را به PDF های چند صفحه‌ای تبدیل می‌نماید.

از آنجایی که این برنامه با Perl نوشته شده است شما به gtk2-perl نیاز خواهید داشت. علاوه بر آن به نسخه‌ی 2.6 یا بالاتر +GTK نیاز خواهید داشت. برای دریافت این برنامه‌ی ۹۴ کیلوبایتی می‌توانید به سایت رسمی آن در اینجا مراجعه کنید. و یا مستقیما اینجا کلیک کنید. اگر از Debian و یا توزیع‌های برپایه‌ی آن مانند Parsix استفاده می‌کنید کافیست دستور "apt-get update && apt-get install gscan2pdf" را اجرا کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ یكشنبه، ۲۰ اسفند ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
انتشار هسته: لینوکس 2.6.20.2 منتشر شد
1037 بار مطالعه شده است
 
 
Kernel

نسخه‌ی پایدار دیگری از هسته‌ی سیستم عامل گنو/لینوکس منتشر شد. این نسخه با شماره‌ی 2.6.20.2 منتشر شده است و شامل تعداد زیادی به روز رسانی و نیز برطرف سازی عیب است. در صورتی که مایل به مشاهده‌ی تمام تغییرات در این نسخه نسبت به نسخه‌ی پیشین می‌باشید می‌توانید اینجا کلیک کنید. اگر قصد به روز کردن کرنل خود را دارید می‌توانید سورس کد نسخه‌ی جدید هسته را از اینجا دریافت کنید. علاوه بر آن در صورتی که هموراه از طریق وصله‌ها سیستم خود را به روز می‌کنید این‌بار نیز از طریق وصله‌ای که در اینجا قرار دارد هسته‌ی سیستم خود را به روز کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره‌ی نسخه‌های مختلف هسته‌ی لینوکس می‌توانید به سایت رسمی هسته در اینجا مراجعه کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ شنبه، ۱۹ اسفند ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
انتشار جدید: نسخه‌ی جدید Nautilus-SendTo
958 بار مطالعه شده است
 
 
GNOME Applications

نسخه‌ی جدیدی از برنامه‌ی Nautilus-SendTo منتشر شد. این برنامه به کاربران مدیر فایل Nautilus اجازه می‌دهد تا فایل‌هایی را که در این برنامه مشاهده می‌کنند به سادگی به سایر برنامه‌های سیستم ارسال کنند. از جمله برنامه‌های مقصد می‌توان Gaim، Gajim و Balsa و Evolution ویا Bluetooth را نام برد. نسخه‌ی جدید از D-Bus و Bluez-utils برای ارسال از طریق Bluetooth استفاده می‌کند. و یک وصله برای کاربرانی که از gaim نسخه‌ی 2 استفاده می‌کنند فراهم شده است. سرعت برنامه افزایش یافته و مدیریت پیام‌های خطا بهبود چشم‌گیری یافته است. برای نصب این نسخه نیاز به +GTK نسخه‌ی 2.8 و یا بالاتر خواهید داشت. برای دریافت نسخه‌ی جدید می‌توانید اینجا کلیک کنید.



  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ شنبه، ۱۹ اسفند ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
انتشار جدید: نسخه‌ی 0.85.1 پارسیکس
1008 بار مطالعه شده است
 
 
Parsix

نسخه‌ی جدیدی از Parsix GNU/Linux منتشر شد. در این نسخه تمامی به روزرسانی‌هایی که در مخازن نرم‌افزاری پاسیکس و نیز دبیان منتشر شده بود اعمال شده‌اند. این به روز رسانی‌ها شامل تمام به روز رسانی‌هایی از دسامبر ۲۰۰۶ تا ابتدای مارس ۲۰۰۷ یعنی از ۱۰ آذر الی ۱۰ اسفند ۱۳۸۵می‌باشد. از جمله مهم‌ترین تغییرات این نسخه می‌توان ارتقا میزکار GNOME به نسخه‌ی 2.16.3 و هسته‌ی سیستم (کرنل) نسخه‌ی 2.6.18 است. هسته‌ی این نسخه نیز مانند نسخه‌‌های پیشین همراه با بهینه‌سازی‌ها و وصله‌های بسیار ارائه شده است. مرورگر GNU Iceweasel نسخه‌ی 2.0.0.1 و نیز مجموعه برنامه‌های دفتری OpenOffice.org نسخه‌ی 2.0.4 همراه با آخرین نسخه‌ی پایدار لغت‌نامه‌ی انگلیسی به فارسی xFarDic نیز بکار گرفته شده‌اند. برنامه‌ی نصاب پارسیکس و برنامه‌ی سیستم مانیتور بهینه سازی شده‌اند، تعدادی بسته‌ی جدید مانند GnoCHM و برنامه‌ی p7zip و نیز myspell به این نسخه اضافه شده‌اند. در این نسخه ترجمه‌ی فارسی OpenOfice.org و نیز ترجمه‌ی فارسی فایرفاکس نیز افزوده شده است. از طرفی ترجمه‌ی «ارمنی» نیز به این پارسیکس افزوده شده است. برای اطلاع از لیست کامل تغییرات در این نسخه می‌توانید به اینجا مراجعه کنید. برای مطالعه‌ی نکات انتشار نیز می‌توانید اینجا کلیک کنید. اگر هنوز Parsix GNU/Linux را آزمایش نکرده‌اید، قطعا اکنون زمان آن فرا رسیده است. در صورتی که مایل به دریافت آخرین نسخه‌ی این توزیع می‌باشید می‌توانید اینجا کلیک کنید. حجم این نسخه 699 مگابایت می‌باشد. برای اطمینان از دریافت صحیح نیز می‌توانید عدد MD5 را مقایسه کنید. (دریافت MD5)


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ دوشنبه، ۱۴ اسفند ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
خبرها: اخبار ماهانه‌ی دنیای لینوکس
1142 بار مطالعه شده است
 
 
اخبار داخلی سایت

پنجمین شماره‌ی خبرنامه‌ی ماهانه کاربران ایرانی لینوکس و نرم‌افزارهای آزاد منتشر شد.جهت مطالعه شماره پنجم و یا دریافت نسخه‌ی PDF این خبرنامه، می‌توانید اینجا کلیک کنید. در صورت تمایل به افزودن اخبار مربوط به پروژه‌های خود برای درج در شماره آینده،اینجا و جهت ارائه پیشنهادات و انتقادات خود به این صفحه مراجعه نمایید.ضمنا این خبرنامه هر ماه برای کاربرانی که عضو لیست پستی خبرنامه می‌باشند،ارسال می‌گردد. جهت عضویت در لیست پستی،این صفحه را ببینید.
علاوه بر این تصمیم گرفتیم تا برای آشنا کردن کاربران غیر ایرانی و غیر فارسی زبان، با وضعیت لینوکس در ایران، بخش اخبار داخلی را به زبانهای مختلف ترجمه کنیم. در صورتی که علاقه‌مند به همکاری در این زمینه می‌باشید می‌توانید این صفحه را ببینند.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ پنجشنبه، ۱۰ اسفند ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: تازه‌کارها: به برنامه‌ی ضد ویروس نیاز ندارید
990 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

یکی از پرسش‌هایی که بسیاری از کاربران تازه‌کار درباره‌ی لینوکس می‌پرسند، برنامه‌های ضد ویروس و ویروس‌های لینوکس هستند. در حقیقت بسیار پیش آمده که کاربران می‌پرسند از چه برنامه‌ی ضد ویروسی برای لینوکس باید استفاده کرد و یا چه ویروس‌هایی برای لینوکس نوشته شده و از کجا می‌توان لیست ویروس‌های نوشته شده برای لینوکس را یافت. بسیاری از مواقع زمانی که در پاسخ به آنها می‌گوییم «هیچ» این برخورد باعث می‌شود تا کاربران یا اعتماد خود را نسبت به دانش ما از دست بدهند و یا دچار سردر گمی بشوند. «Joe Barr» در مقاله‌ای به زبان انگلیسی این موضوع را بررسی می‌کند و در حقیقت به این پرسش که چرا در لینوکس به برنامه‌های ضد ویروس نیاز نداریم می‌پردازد. در صورتی که مایل به خواندن مقاله‌ی وی هستید می‌توانید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ دوشنبه، ۰۷ اسفند ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: اتصال OpenOffice.org به MySQL
1595 بار مطالعه شده است
 
 
OpenOffice.org

یکی از مزایای OpenOffice.org قابلیت اتصال آن به پایگاه‌های داده‌ی مختلف و استفاده از این پایگاه‌های داده به عنوان موتور پایگاه داده‌ی اصلی است. کافی است راه انداز صحیح را به اوپن‌آفیس معرفی کنید و به سادگی به هر پایگاه داده‌ای به صورت مجازی متصل شوید. پایگاه داده‌ی محبوب و اوپن سورس MySQL هم شامل است. سایت Linux.com مقاله‌ای بسیار جالب و خواندنی درباره‌ی اتصال OpenOOfice.org به پایگاه داده‌ی MySQl نوشته است که شما را به خواند این مقاله دعوت می‌کنیم.
«قبل از هر چیز شما باید نوع راه‌انداز (درایور) خود را انتخاب کنید. (گاهی به راه‌انداز اتصال دهنده یا Connector نیز می‌گویند). MySQL دو کانکتور مختلف در اختیار شما قرار می‌دهد، ODBC Driver برای MySQl یا Connector/ODBC و نیز JDBC Driver برای MySQL یا Connector/J....» در ادامه‌ی مقاله، نویسنده به روش‌های استفاده از Connector/J و Connector/ODBC اشاره می‌کند. البته مقاله کامل و جامع نیست اما برای کسانی که به دنبال آشنایی با این مبحث می‌باشند نقطه‌ی شروع مناسبی است. برای مطالعه‌ی مقاله اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ دوشنبه، ۰۷ اسفند ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


<   1111213141516171819202122232425262728293031323334353637475767778797107   >

امکانات

اطلاعات

ارتباطات

پروژه‌ها

ورود اعضا




 


 برای ورود مشکل دارید؟
 ثبت نام کاربران جدید


The rest of this site is Copyright © 2004 2005 2006 2007 2008 GNUIran.org
Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the GNU Free Documentation License,
Version 1.2 or any later version published by Free Software Foundation; A copy of the licence is available at www.gnu.org/copyleft/fdl.html

تمام مطالب این سایت تحت مجوز GNU/FDL نسخه ی ۱.۲ یا هر نسخه ی جدیدی که از سوی بنیاد نرم افزار آزاد منتشر شود قرار دارد شما برای کپی استفاده و/یا تغییر مستندات آزاد هستید.
می توانید یک نسخه از این مجوز را از اینجا تهیه کنید.


GIO Forums RSS   GIO News RSS   GIO Gallery RSS   Licensed under GNU/FDL  Use TW-CMS  Run on Debian GNU/Linux