Click Here to Go HomePage index.php
مهمان   به  GNUIran.org  خوش آمدید جمعه، ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ 
نکته ها و ترفند ها

مصرف پهنای باند
اگر یک شبکه ی بزرگ را با لینوکس اداره می کنید و می خواهید بدانید یک کامپیوتر چقدر پهنای باند مصرف می کند ، دانستن آن کاریست بسیار آسان!! یک پنجره ی ترمینال باز کنید و تایپ کنید:

netstat -t

--

جستجو در سایت




جستجوی پیشرفته
جستجو در انجمن‌ها

پلاگین فایرفاکس

وضعیت کاربران سایت
مدیر
هیچیک از مدیران حاضر نیست
مدیر افتخاری
هیچ مدیر کمکی حاضر
ناظران
هیچ مدیر کمکی حاضر
اعضا:
جدیدترین:جدید امروز:0
جدیدترین:جدید دیروز:0
جدیدترین:مجموع:1040
جدیدترین:جدیدترین:
RezaJafary
اعضا:حاضر
اعضا:اعضا:0
مهمان‌ها:مهمان‌ها:3
مجموع:مجموع:3
کاربران حاضر
هیچ کاربر حاضری وجود ندارد

طبقه‌بندی: مقاله‌ی آموزشی

اخبار ارسال شده با این طبقه‌بندی به قرار زیر هستند.

<   123456789101112   >

 
مقاله‌ی آموزشی: استفاده از دیسک سخت اکسترنال برای پشتیبان‌گیری
1270 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

نقل از سایت اصلی: « در این مقاله به شما نشان خواهم داد که چطور از یک دیسک سخت اکسترنال USB به عنوان ابزاری برای پشتیبان‌گیری در میزکارکار خود استفاده کنید. من سیستم فایل پیش‌فرض یعنی FAT32 را حدف خواهم کرد و یک پارتیشن جدید همراه با سیستم فایل جدید ایجاد خواهم کرد، و به شما نشان خواهم داد تا چطور دیسک سخت و اطلاعات مهم خود را با یکدیگر همسان کنید»
همان‌زور که از پاراگراف اول این مقاله برمی‌آید مقاله‌ی حاضر درباره‌ی روش استفاده از یک دیسک سخت USB به عنوان ابزاری برای نگهداری نسخه‌های پشتیبان است. در صورتی که مایل به مطالعه‌ی این مقاله هستید می‌توانید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ پنجشنبه، ۰۶ اردیبهشت ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: هفت مرحله‌ی اول پس از نصب اوبونتو
1765 بار مطالعه شده است
 
 
Ubuntu

همان‌طور که حتما از طریق سایت‌های خبری مختلف مطلع شده‌اید، نسخه‌ی 7.04 توزیع محبوب Ubuntu منتشر شده است. این نسخه علاوه بر این که زیباتر شده، امکانات مختلف دیگری نیز به محیط کار افزوده است. سایت PCWorld.com در مقاله‌ای به بررسی ۷ کاری پرداخته است که شما پس از نصب Ubuntu 7.04 باید به آن‌ها بپردازید. این هفت مرحله شامل :
۱. تصحیح عملکرد دکمه‌ی Alt سمت راست
۲.تصحیح وضوح صفحه‌ی نمایش
۳.نصب Automatix برای نصب‌های بعدی
۴. نصب تمام Codecهای لازم
۵.راه اندازی میزکار سه بعدی (3D)
۶. راه اندازی Beryl و جلوه‌های ویژه‌ی آن
۷.کار ساده با مدیر بسته‌های اوبونتو
اگر از کاربران تازه‌:ار اوبونتو هستید و یا تجربه‌ی چندانی در کار با لینوکس ندارید و یا به دنبال مقاله‌ای هستید تا تمام آنچه در ابتدا نیاز دارید را یکجا گرد آوره باشد، حتما از این مقاله لدت خواهید برد.
برای مطالعه‌ی مقاله اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ سه شنبه، ۰۴ اردیبهشت ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: راهنمای نصب دبیان Etch
1801 بار مطالعه شده است
 
 
Debian

همان طور که حتما در اخبار مطالعه کرده‌اید نسخه‌ی جدید دبیان گنو/لینوکس چند روز پیش منتشر شد. اگر شما هم از کاربران دبیان هستید و یا تصمیم گرفته‌اید از یک لنوکس پایدار برای کارهای خود استفاده کنید، اینک وقت کوچ به دبیان «اچ» است. کاربران دربیان سارژ نیز باید دقت کنند که دیگر وقت کوچ به دبیان اچ رسیده است. کاربران تازه‌کار، کاربرانی که با دبیان کمتر آشنا هستند و یا کاربرانی که تا کنون دبیان را نصب نکرده‌اند احتمالا متوجه خواهند شد که نصب دبیان سارژ با دیگر لینوکس‌ها چندا تفاوتی ندارد و اگر آسان‌تر نباشد دشوارتر نیست، اما با این حال بسیاری از کاربران ترجیح می‌دهند پیش از اقدام ابتدا کمی مقالات را ورق بزنند و این اخلاق بسیار نیکو و کارامد است. اگر شما هم از آن دسته ازکاربرانی هستید که می‌خواهند قبل از هر کار ابتدا مقالات را ورق بزنند، و تصمیم به نصب دبیان دارید می‌توانید از مقاله‌ی کاملی که سایت Howtoforge نوشته است استفاده کنید. این مقاله در این آدرس قابل دسترسی است. دقت کنید که این مقاله برای نصب حرفه‌ای دبیان اچ است، درست است که تمام مراجل بسیار ساده هستند اما اگر قصد نصب سرور ندارید بهتر است بخش‌های مربوط به سرویس دهنده‌ها را اجرا نکنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ شنبه، ۲۵ فروردین ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: شیوه های دسترسی به پارتیشن های Ntfs در لینوکس
1585 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

نقل از سایت منتشر کننده:
«پارتیشن های Ntfs مدت ها برای کاربران لینوکس کابوس بود. چرا که با اندکی شانس می توانستند دسترسی فقط خواندنی را به داده های ان پارتیشن داشته باشند.برای تبادل فایل بین ویندوز و لینوکس، باید از Fat32 استفاده میشد که آن هم یعنی مشکلات و محدودیت های خاص خودش. اما با گذشت زمان، این موضوع هم حل شد و امروزه به راحتی خواندن میتوانید در پارتیشن های NTFS بنویسید. اما این که این موضوع چگونه و کمک چه برنامه هایی امکان پذیر شد، موضوع بحث این مقاله است.»

 
 
نوشته شده توسط: مهمان  در تاریخ شنبه، ۲۵ فروردین ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: راهنمای اتصال به اینترنت از طریق ایرانسل
5831 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

شرکت «ام‌تی‌ان ایرانسل» از اوایل اسفندماه سال گذشته اقدام به برپایی سرویس GPRS در شبکه‌ی خود نموده است. استفاده از GPRS می‌تواند به شما در برقراری ارتباط با اینترنت به صورت سیار بسیار یاری رسان باشد، یکی از مزایای این سرویس امکان استفاده از این اتصال همراه با لپ‌تاپ و یا PDA است. شما می‌توانید با استفاده از گوشی‌موبایل خود و این سرویس لینوکس خود را به اینترنت متصل کنید،‌فارق از این که در چه محلی قرار دارید.
وبلاگ Zoup.org در مقاله‌ای به بررسی روش اتصال به اینترنت در لینوکس از طریق خطوط «ام‌تی‌ان ایرانسل» پرداخته است. در صورتی که مایل به دریافت اطلاعات بیشتر یا مطالعه‌ی این مقاله می‌باشید می‌توانید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ جمعه، ۱۰ فروردین ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: نسخه‌ی جدید مجله‌ی گنوم منتشر شد
975 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

نسخه‌ی جدیدی از مجله‌ی گنوم یا GNOME Journal منتشر شد. این مجله به صورت الکترونیکی منتشر می‌شود و می‌توایند از طریق این آدرس تمام شماره‌های آن را مطالعه کنید. در شماره‌ی مارس این مجله که به تازگی منتشر شده است، در مقاله‌ی اول با توسعه‌ی نرم‌افزارها در بستر +GTK آشنا می‌شوید. این مقاله برای کسانی که هنوز با +GTK کار نکرده‌اند ویا مایل به برنامه نویسی در لینوکس هستند و به دنبال نقطه‌ی آغازین می‌باشند، مناسب است. پس می‌توانید مصاحبه‌ای را که این مجله با Andress Nilsson و Jakub Steiner از پروژه‌ی Tango ترتیب داده است را مطالعه کنید. سپس اولین قسمت از سری مقالات با نام «شرکت‌های تولید کننده‌ی میزکار آزاد» و در نهایت نامه‌ای از سر دبیر .....
در صورتی که مایل به خواندن این مجله هستید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ یكشنبه، ۲۰ اسفند ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: تازه‌کارها: به برنامه‌ی ضد ویروس نیاز ندارید
990 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

یکی از پرسش‌هایی که بسیاری از کاربران تازه‌کار درباره‌ی لینوکس می‌پرسند، برنامه‌های ضد ویروس و ویروس‌های لینوکس هستند. در حقیقت بسیار پیش آمده که کاربران می‌پرسند از چه برنامه‌ی ضد ویروسی برای لینوکس باید استفاده کرد و یا چه ویروس‌هایی برای لینوکس نوشته شده و از کجا می‌توان لیست ویروس‌های نوشته شده برای لینوکس را یافت. بسیاری از مواقع زمانی که در پاسخ به آنها می‌گوییم «هیچ» این برخورد باعث می‌شود تا کاربران یا اعتماد خود را نسبت به دانش ما از دست بدهند و یا دچار سردر گمی بشوند. «Joe Barr» در مقاله‌ای به زبان انگلیسی این موضوع را بررسی می‌کند و در حقیقت به این پرسش که چرا در لینوکس به برنامه‌های ضد ویروس نیاز نداریم می‌پردازد. در صورتی که مایل به خواندن مقاله‌ی وی هستید می‌توانید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ دوشنبه، ۰۷ اسفند ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: اتصال OpenOffice.org به MySQL
1595 بار مطالعه شده است
 
 
OpenOffice.org

یکی از مزایای OpenOffice.org قابلیت اتصال آن به پایگاه‌های داده‌ی مختلف و استفاده از این پایگاه‌های داده به عنوان موتور پایگاه داده‌ی اصلی است. کافی است راه انداز صحیح را به اوپن‌آفیس معرفی کنید و به سادگی به هر پایگاه داده‌ای به صورت مجازی متصل شوید. پایگاه داده‌ی محبوب و اوپن سورس MySQL هم شامل است. سایت Linux.com مقاله‌ای بسیار جالب و خواندنی درباره‌ی اتصال OpenOOfice.org به پایگاه داده‌ی MySQl نوشته است که شما را به خواند این مقاله دعوت می‌کنیم.
«قبل از هر چیز شما باید نوع راه‌انداز (درایور) خود را انتخاب کنید. (گاهی به راه‌انداز اتصال دهنده یا Connector نیز می‌گویند). MySQL دو کانکتور مختلف در اختیار شما قرار می‌دهد، ODBC Driver برای MySQl یا Connector/ODBC و نیز JDBC Driver برای MySQL یا Connector/J....» در ادامه‌ی مقاله، نویسنده به روش‌های استفاده از Connector/J و Connector/ODBC اشاره می‌کند. البته مقاله کامل و جامع نیست اما برای کسانی که به دنبال آشنایی با این مبحث می‌باشند نقطه‌ی شروع مناسبی است. برای مطالعه‌ی مقاله اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ دوشنبه، ۰۷ اسفند ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: ابزارهایی برای رفع اشکال سیستم
949 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

گاهی بعضی کارها در سیستم شما به درستی روندشان را دنبال نمی‌کنند، از زمانی سخن می‌گویم که سیستم دچار مشکل می‌شود. شما می‌توانید از طریق ازارهای بسیار زیادی که همراه سیستم عاملتان هستند به تشخیص و رفع این عیب‌ها بپردازید. سایت Linux.com به بررسی تعدادی از سلاح‌هایی که می‌توانید علیه این مشکلات در سیستمتان استفاده کنید می‌پردازد. در این مقاله که از سری مقالات CLI Magic یا جادوی خط فرمان است، نویسنده‌ی مقاله به بررسی تعدادی از دستورات لینوکس مانند top و lsof و ltrace و Strace می‌پردازد.
برای مطالعه‌ی مقاله‌ی کامل اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ شنبه، ۰۵ اسفند ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: جعبه ابزار مدیر سیستم
993 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

سایت Linux.com مدت‌هاست مقالاتی تحت عنوان "My sysadmin toolbox" می‌نویسد، هدف این مقالات آشنا کردن مدیران سیستم و نیز کاربران پیشرفته‌ی سیستم عامل لینوکس با ابزارهای مفید موجود برای سیستم است. در جدیدترین مقاله از این سری Leslie P. Polzer شما را با چند ابزار سیستمی مفید آشنا می‌سازد. در این رشته مقالات روش استفاده از ابزارها به صورت موضوعی برررسی می‌شود و هدف از این مقالات نوشتن روش کار با ابزارها به صورت تفضیلی نمی‌باشد. در این مقاله شما با Zsh به عنوان یک مفسر خط فرمان (جایگزینی برای Bash) آشنا می‌شوید، سپس با ابزار fmt و نیز نسخه‌ی پیشرفته‌ی fmt یعنی par آشنا می‌شوید. ابزار cat ابزاری به ظاهر بسیار ساده است اما هرگز قدرت این ابزارها در کاربردهای مختلف روزانه دست کم نگیرید، linux.com نیز با نوشتن نکته‌ای جدید درباره‌ی این ابزار به قاله‌ی خود ادامه می‌دهد و سپس بلافاصله به بررسی برنامه‌ی مدیریت پست الکترونیکی Muttngکه نسخه‌ی بهینه‌ شده‌ای از mutt است می‌پردازد و برخی از مزایای استفاده از این ابزار را برای کاربران خاطرنشان می‌کند، مرورگر وب Dillo موضوع بعدی است، مرورگر وبی با حجم ۴۰۰ کیلوبایت که به شما امکان کار با فایل‌های HTML را ارائه می‌کند. حالا نوبت یک تذکر امنیتی است، این تذکر مهم OpenSSH جایگزین مفید telnet و rlogin است. در ادامه نویسنده‌ی مقاله با نوشتن نکاتی درباره‌ی vim و grep و pgrep و تعدادی دیگر از ابزارهای خط فرمان، انعطاف‌پذیری و امکانات بسیار مفید خط فرمان و ابزارهای خط فرمانی را یادآوری می‌کند.
در صورتی که مایل به مطالعه‌ی این مقاله می‌باشید می‌توانید به سایت Linux.com مراجعه کنید ویا مستقیما اینجــا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ یكشنبه، ۲۹ بهمن ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


<   123456789101112   >

امکانات

اطلاعات

ارتباطات

پروژه‌ها

ورود اعضا




 


 برای ورود مشکل دارید؟
 ثبت نام کاربران جدید


The rest of this site is Copyright © 2004 2005 2006 2007 2008 GNUIran.org
Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the GNU Free Documentation License,
Version 1.2 or any later version published by Free Software Foundation; A copy of the licence is available at www.gnu.org/copyleft/fdl.html

تمام مطالب این سایت تحت مجوز GNU/FDL نسخه ی ۱.۲ یا هر نسخه ی جدیدی که از سوی بنیاد نرم افزار آزاد منتشر شود قرار دارد شما برای کپی استفاده و/یا تغییر مستندات آزاد هستید.
می توانید یک نسخه از این مجوز را از اینجا تهیه کنید.


GIO Forums RSS   GIO News RSS   GIO Gallery RSS   Licensed under GNU/FDL  Use TW-CMS  Run on Debian GNU/Linux