Click Here to Go HomePage index.php
مهمان   به  GNUIran.org  خوش آمدید پنجشنبه، ۰۹ فروردین ۱۴۰۳ 
نکته ها و ترفند ها

غلط های مصطلح
شاید تا کنون GIF را "گیف" تلفظ می کردید اما تلفظ درست آن "جیف -jif-" است.

-- ناشناس

جستجو در سایت




جستجوی پیشرفته
جستجو در انجمن‌ها

پلاگین فایرفاکس

وضعیت کاربران سایت
مدیر
هیچیک از مدیران حاضر نیست
مدیر افتخاری
هیچ مدیر کمکی حاضر
ناظران
هیچ مدیر کمکی حاضر
اعضا:
جدیدترین:جدید امروز:0
جدیدترین:جدید دیروز:0
جدیدترین:مجموع:1040
جدیدترین:جدیدترین:
RezaJafary
اعضا:حاضر
اعضا:اعضا:0
مهمان‌ها:مهمان‌ها:1
مجموع:مجموع:1
کاربران حاضر
هیچ کاربر حاضری وجود ندارد

 
خبرها: دیسک زنده‌ی SuSE 10.2
867 بار مطالعه شده است
 
 
SuSE

توزیع OpenSUSE نسخه‌ی 10.2 چندماهی است که منتشر شده و در حال توسعه است. چند روز پیش توسعه دهندگان OpnSUSE در لیست پستی آگهی‌های OpenSUSE خبر از انتشار یک DVD زنده برای OpneSUSE 10.2 دادند. این DVD با حجم 1.7 گیگابایت شامل KDE و Gnome و برنامه‌های کار دفتری و نیز برنامه‌های چند رسانه‌ای برای پخش موسیقی و فیلم و برنامه‌های کار با اینترنت است. برای دریافت این DVD می‌توانید اینجا کلیک کنید. برای دیدن آگهی انتشار می‌توانید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ سه شنبه، ۱۷ بهمن ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
خبرها: شماره‌ی جدید مجله‌ی ایران‌تاکس منتشر شد
1043 بار مطالعه شده است
 
 
IranTux

زمان چقدر با سرعت سپری می‌شود. تلاش‌ها و شب‌هایی که تا دیر وقت برای انتشار شماره‌ی پیش سپری کردیم انگار که همین دیروز بود و حالا شماره‌ای جدید در پیش روی شماست. مجله‌ی الکترونیکی ایران‌تاکس همچنان در سایه‌ی همکاری دست‌اندرکارانش همچنان با سرعت در حال پیشروی است.همچنان هر ماه با انتشار مقالاتی جدید درباره‌ی گنو/لینوکس .و نرم‌افزارهای آزاد و اوپن سورس در کنار شماییم. شماره‌ی ۲۷ با مقالاتی به روز و کاربردی برای کاربران، برنامه نویسان و جامعه‌ی لینوکس ایران منتشر شد.

این شماره را با قسمت دوم از ترجمه‌ی «مقاله‌ی گنوچیست» آغاز می‌کنیم.

 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ دوشنبه، ۱۶ بهمن ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مصاحبه: دست اند کاران KDE اینبار: Cyrille Berger
1635 بار مطالعه شده است
 
 
KDE

سایت People Behinde KDE در مصاحبه‌ی جدید خود به فرانسه می‌رود و با Cyrille Berger پای میز مصاحبه می‌نشیند. این دانشجوی ۲۴ ساله‌ی مقطع دکترا برروی Krtita کار می‌کند و کار با KDE را از سال ۱۹۹۶ آغاز کرده است و در سال ۲۰۰۴ همکاری خود را با KDE به صورت رسمی به عنوان توسعه دهنده‌ی پلاگین‌های Krita شروع کرد. خودش دلیل ملحق شدن به گروه Krita را علاقه‌ی شخصی‌اش به کار گرافیک می‌داند. وی برای توسعه‌ی KDE حقوقی دریافت نمی‌کند و کمتر از یک ساعت در هفته برای توسعه‌ی KDE وقت هزینه می‌کند. اینبار مصاحبه شونده برنامه‌ی خاصی برای KDE 4 ندارد، در حقیقت وی می‌گوید کتابخانه‌های اصلی Krita در نسخه‌ی 4 تغییر چندانی نخواهند کرد و آنها فقط برروی ایجاد قابلیت‌های جدیتر فعالیت خواهند کرد.
ادامه را از اینجا بخوانید ....


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ دوشنبه، ۱۶ بهمن ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
انتشار هسته: نسخه‌ی Linux 2.6.20
917 بار مطالعه شده است
 
 
Kernel

نسخه‌ی پایدار جدیدی از هسته‌ی سیستم عامل گنو/ لینوکس کمنتشر شد. این نسخه که 2.6.20 است، روز گذشته به صورت نهایی منتشر شد. در صورتی که مایل به دریافت وصله‌های این نسخه هستید می‌توانید اینجا کلیک کنید. این نسخه پس از دماه توسعه توسط گروه توسعه‌ی هسته‌ی لینوکس منتشر شده است و شامل تغییرات بسیار زیادی است، برای دیدن این تغییرات می‌توانید اینجا کلیک کنید. از جمله امکانات افزوده شده ماشین مجازی سازی توکاری به نام KVM یا Kernel Virtual Machine است. از دیگر قابلیت‌های این نسخه بهبود کارایی EXT3 و نیز افزوده شدن نسخه‌ی آزمایشی ext4 است!


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ دوشنبه، ۱۶ بهمن ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
خبرها: خبرنامهٔ ماهانه لینوکس و نرم‌افزارهای آزاد - شماره ۴
881 بار مطالعه شده است
 
 
اخبار داخلی سایت

چهارمین شماره خبرنامهٔ ماهانه کاربران ایرانی لینوکس و نرم‌افزارهای آزاد منتشر شد. این خبرنامه،یک گزارش کلی و جامع از مهمترین اتفاقات دنیای نرم‌افزارهای آزاد در یک ماه گذشته است. با توجه به لزوم اطلاع رسانی بیشتر در مورد فعالیتهای کاربران ایرانی، تاکید این خبرنامه نیز بر مرور و معرفی پروژه‌ها و فعالیتهای کاربران ایرانی می‌باشد. جهت مطالعه شماره چهارم و یا دریافت نسخهٔ PDF این خبرنامه،اینجا و جهت اضافه نمودن اخبار مربوط به پروژه‌های خود برای درج در شماره آینده،اینجا و جهت ارائه پیشنهادات و انتقادات خود به این صفحه مراجعه نمایید.ضمنا این خبرنامه هر ماه برای کاربرانی که عضو لیست پستی خبرنامه می‌باشند ارسال می‌گردد. جهت عضویت در لیست پستی،این صفحه را ببینید. ضمنا از این شماره،بخش «مقالات جدید» که شامل مقالات نوشته شده(در زمینه لینوکس و بازمتن) در یک ماه گذشته توسط وب سایتهای مختلف ایرانی است،جهت اطلاع رسانی به کاربران،اضافه شده است.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ یكشنبه، ۱۵ بهمن ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
اخبار داخلی سایت: برنامه نویسی با C در سیستم عامل گنو
1008 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

چند ماه پیش یکی از دوستان مقاله‌ای به نام «آموزش لهجه گنو سی و کامپایلر gcc» برای چاپ در گنو ایران.ارگ ارسال نمود. پس از آن با مشورت و راهنمایی ایشان و مقداری تدوین و بررسی و تکمیل این مقاله روز گذشته با عنوان «برنامه نویسی با C در سیستم عامل گنو» منتشر شد. قبل از هر چیز از آقای «مهدی رسولی» نویسنده‌ی این مقاله‌ی کامل کمال تشکر را داریم و به ایشان خسته نباشید می‌گوییم. اما این مقاله همان طور که از نام آن هویداست، درباره‌ی برنامه نویسی به زبان C و آن هم در سیستم عامل GNU/Linux و سایر سیستم‌های GNUای است. البته این مطالب را می‌توانید در سایر Unixها مانند FreeBSD نیز به راحتی استفاده کنید. در مقدمه‌ی این مقاله می‌خوانیم :


 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ شنبه، ۱۴ بهمن ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
انتشار جدید: نسخه‌ی جدید Evolution
889 بار مطالعه شده است
 
 
Evolution

نسخه‌ی جدیدی از برنامه‌ی Evolution با نسخه‌ی 2.8.3 منتشر شد. برنامه‌ی Evolution یک برنامه‌ی Mail Client با قابلیت‌هایی مانند تقویم (Calander)، مدیریت قرارها، مدیریت کارها (To-Do Works)، مدیریت آدرس‌ها و تلفن‌ها ( Contact Information) و قابلیت کار با NewsServer ih ld fhan. برنامه‌ی Evolution برای میزکار GNOME نوشته شده است و به صورت پیش فرض در بسیاری از توزیع‌های بر پایه‌ی GNOME از این برنامه استفاده می‌شود. این برنامه نسبت به برنامه‌های دیگر مانند Balsa یا Thunderbird در حقیقت مزیتی به نام PIM یا Personal Information Manager را دارد. قابلیت کار به صورت موازی با پیام رسان‌های فوری از طریق برنامه‌ی Gaim، دریافت اطلاعات از Planner و همکاری با OpenOffice.org این برنامه را به برنامه‌ای Enterprise برای مدیریت نامه‌های الکترونیکی و کارهای روزانه تبدیل می‌کند. نیز پشتیبانی از Microsoft Exchange و Groupware و قابلیت Import یا وارد کردن ایمیل‌ها و آدرس‌ها از برنامه‌های ایمیل دیگر این برنامه را گزینه‌ای مناسب برای کسانی می کند که مایل به مهاجرت از ویندوز به لینوکس هستند و هنوز از سرورهای ویندوزی استفاده می‌کنند. اگر از منشی‌های شخصی دیجیتالی مانند Palm استفاده می‌کنید، می‌توانید از طرریق یک کابل رابط یا Bluetooth نامه‌ها، قرارهای ملاقات و نیز کارهای در حال اجرای خود را در کامپیوتر و دستگاه Palm خود همسان کنید. پشتیبانی از زبان فارسی و خط عربی از جمله مزایای این برنامه برای کاربران ایرانی است.
در صورتی که می‌خواهید این برنامه را بیشتر بشناسید می‌توانید به صفحه‌ی رسمی آن در اینجا کلیک کنید. همچنین برای دیدن صفحه‌ی قابلیت‌های برنامه می‌توانید اینجا کلیک کنید، دقت کنید که این صفحه فقط تیتر قابلیت‌هاست و برای آشنایی کامل با هر قابلیت می‌توانید به صفحه‌ی مستندات و راهنماها مراجعه کنید. برای دیدن تصاویر برنامه نیز اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ جمعه، ۱۳ بهمن ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
یک بررسی: آشنایی با Foresight Linux نسخه‌ی ۱.۰
915 بار مطالعه شده است
 
 
GNOME

یکی از توزیع‌های لینوکس که با هدف کاربرب به عنوان میزکار شروع به کار کرده ForesightLinux می‌باشد. شعار این توزیع «Just Works» است، به معنی «کارش را می‌کند» یا «کار می‌کند». هدف از ایجاد یک گروه برای توسعه‌ی این توزیع لینوکس ایجاد سیستمی کاربر پسند بوده تا حتی کاربران تازه‌کار هم بتوانند بدون داشتن مشکل از این سیستم استفاده کنند. Foresight همراه با محیط میزکار GNOME، پخش کننده‌ی موزیک Banshee، تنطیم کننده ی آلبوم تصاویر F-Spot و بسته‌ی دفتری OpenOffice.org منتشر شده است. اینجا هدف ساده‌تر کردن تمام کارهاست. برای نمونه برنامه‌ی مدیریت شبکه امکان دسترسی به شبکه‌ی بی‌سیم را به سادگی فراهم می‌نماید. مدیر سیستم نیز همواره برنامه‌های شما را به روز نگاه می‌دارد. شما می‌توانید خودتان به صورت دستی نیز سیستم را به روز رسانی کنید و یا با استفاده از برنامه‌ی به روز رسان از به روز رسانی‌ها مطلع شده و با استفاده از سیستم تحت وب بسیار ساده بروز رسانی را انجام دهید. Foresight علاوه بر این از پشتیبانی جامعه‌ی کاربران نیز برخوردار است. شما می‌توانید در انجمن‌های مخصوص Foresihgt پرسش‌های خود در رابطه با این توزیع را بپرسید. سیستم Wiki نیز در حال توسعه است و به زودی به صورت کامل راه اندازی خواهد شد. برای آشنایی بیشتر با این توزیع می‌توانید به سایت اصلی این توزیع در اینجا مراجعه کنید. یا به صفحه‌ی Distrowatch این توزیع مراجعه کنید. تصاویر این توزیع را نیز می‌توانید در اینجا مشاهده کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ جمعه، ۱۳ بهمن ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
خبرها: فراخوان سمینار آشنایی با لینوکس
934 بار مطالعه شده است
 
 
اخبار

«گروه کاربران لینوکس تهران» و «فرهنگسرای فن آوری اطلاعات» با همکاری یکدیگر اقدام به برگزاری یک سمیناری در رابطه با سیستم عامل گنو/لینوکس نموده‌اند. این سمینار با نام «سمینار آشنایی با لینوکس» در محل فرهنگسرای IT برگزار خواهد شد. زمینه‌های همایش به شرح زیر است:
   تاریخچه‌ی سیستم عامل گنو/لینوکس
   آشنایی مقدماتی با امکانات گنو/لینوکس
   محیط‌های گرافیکی در گنو/لینوکس
   معرفی توزیع پارسیکس گنو/لینوکس

هدف از برگزاری این سمینار به این ترتیب است:


 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ سه شنبه، ۱۰ بهمن ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
خبرها: خدا حافط ویندوز مایکروسافت سلام لینوکس
1036 بار مطالعه شده است
 
 
Debian

چند روز پیش Robert Millan در لیست پستی debian-boot خبر از راه اندازی یک پروژه‌ی جدید به نام Debian-Installer Loader یا DIL داد که از طریق آن می‌توانید لینوکس خود را از طریق Microsoft Windows نصب کنید. در این روش که از پروژه‌ی خواهر یعنی Ubuntu پیروی می‌کند، کاربرانی که قصد نصب دبیان را رروی سیستم خود درند می‌توانند با رفتن به سایت «خداحافط ویندوز» و دریافت یک فایل اجرایی (فایل exe) از آن اقدام به نصب دبیان گنو/لینوکس بکنند. این برنامه پس از بررسی سیستم شما از نظر سخت افزاری، یک فایل initrd.gz و نیز مدیر بوت Grub را در سیستم شما نصب می‌کند.
این روش برای کاربرانی مفید است که:
۱. برروی سیستم آن‌ها، سی‌دی درایو، درایو فلاپی، یواس‌بی وجود ندارد.
۲. کاربرانی که نمی‌توانند یک iso را بروی CD نصب کنند و یا با گزینه‌های BIOS نا آشنا هستند.

از طرفی سایت مربوطه به قدری ساده و خارج از پیچیدگی طراحی شده است که دیگر نصب لینوکس برای هر کاربری کاری بسیار ساده خواهد بود. برای رفتن به این سایت اینجا کلیک کنید. برای دیدن تصاویر برنامه اینجا و نیز برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
اگر هنوز از ویندوز استفاده می‌کنید و این خبر را از طریق ویندوز مطالعه می‌کنید، اینجا کلیک کنید و با ویندوز خداحافظی کنید   ;-)


  
 
 
نوشته شده توسط: Navid  در تاریخ سه شنبه، ۱۰ بهمن ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


<   11112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405060708090100110   >

امکانات

اطلاعات

ارتباطات

پروژه‌ها

ورود اعضا




 


 برای ورود مشکل دارید؟
 ثبت نام کاربران جدید


The rest of this site is Copyright © 2004 2005 2006 2007 2008 GNUIran.org
Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the GNU Free Documentation License,
Version 1.2 or any later version published by Free Software Foundation; A copy of the licence is available at www.gnu.org/copyleft/fdl.html

تمام مطالب این سایت تحت مجوز GNU/FDL نسخه ی ۱.۲ یا هر نسخه ی جدیدی که از سوی بنیاد نرم افزار آزاد منتشر شود قرار دارد شما برای کپی استفاده و/یا تغییر مستندات آزاد هستید.
می توانید یک نسخه از این مجوز را از اینجا تهیه کنید.


GIO Forums RSS   GIO News RSS   GIO Gallery RSS   Licensed under GNU/FDL  Use TW-CMS  Run on Debian GNU/Linux