Click Here to Go HomePage index.php
مهمان   به  GNUIran.org  خوش آمدید سه شنبه، ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ 
نکته ها و ترفند ها

برای اطلاع از آداپتور IDE سیستم خود پس از زدن دستور :
$cat /proc/ide/ideX
دوبار دکمه ی   Tab   را بفشارید حالا هر کدام از موارد آمده را که دوست دارید در ادامه ی دستور بنویسید !(X در این جا می تواند دومقدار 0 و1 داشته باشد چرا که در بوردهای مادر فقط دو آداپتور IDEو جود دارد.)

--

جستجو در سایت




جستجوی پیشرفته
جستجو در انجمن‌ها

پلاگین فایرفاکس

وضعیت کاربران سایت
مدیر
هیچیک از مدیران حاضر نیست
مدیر افتخاری
هیچ مدیر کمکی حاضر
ناظران
هیچ مدیر کمکی حاضر
اعضا:
جدیدترین:جدید امروز:0
جدیدترین:جدید دیروز:0
جدیدترین:مجموع:1040
جدیدترین:جدیدترین:
RezaJafary
اعضا:حاضر
اعضا:اعضا:0
مهمان‌ها:مهمان‌ها:1
مجموع:مجموع:1
کاربران حاضر
هیچ کاربر حاضری وجود ندارد

 
مقاله‌ی آموزشی: بوت لودر و نصب هم‌زمان لینوکس و ویندوز
1527 بار مطالعه شده است
 
 
اخبار داخلی سایت

اگر در محل کار یا منزل به نرم‌افزارهایی مانند Adobe Photoshop یا Dreamweaver یا بازی‌های مدرن نیاز دارید و نمی‌خواهید از روش‌های شبیه سازی یا مجازی سازی مانند Vmware یا VirtualBox یا Wine استفاده کنید و می‌خواهید حتما سیستم گنو/لینوکس خود را همراه با ویندوزتان برروی یک دستگاه نصب کنید حتما به برنامه‌ای نیاز خواهید داشت که در زمان روشن شدن سیستم (Boot سیستم) به شما امکان انتخاب سیستم عامل مورد نظرتان را بدهد. این برنامه را «مدیر بوت» یا Boot Loader خطاب می‌کنند. نیازی به خریدن یا دریافت کردن از اینترنت برنامه‌ای جدید برای این کار ندارید، توزیع‌های گنو/لینوکس ابزار مورد نیازتان را به شما می‌دهند. کافیست کار کردن با این ابزارها را بدانید. در حال حاضر دو برنامه بسیار محبوب برای مدیریت بوت در لینوکس وجود دارند به نام‌های LILO و GRUB. امروزه دیگر توزیع‌های بزرگ و مشهور گنو/لینوکس مانند Debian GNU/Linux یا Fedora Core یا SuSE Linux و توزیع‌هایی که برپایه‌ای چنین توزیع‌هایی هستند به صورت پیش فرض از مدیر بوت قدرتمند Grub استفاده می‌کنند.


 
 
نوشته شده توسط: Navid  در تاریخ جمعه، ۰۶ بهمن ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
نرم افزار: نسخه‌ی 3.5.6 میزکار KDE
1329 بار مطالعه شده است
 
 
KDE

تیم توسعه‌ی KDE روز گذشته در یک آگهی خبر از انتشار نسخه‌ی 3.5.6 محیط میزکار KDE داد. این انتشار که یک انتشار تکمیلی برای آخرین نسخه‌ی میزکار KDE می‌باشد. محیط میزکار KDE در حال حاضر یکی از محبوبب‌ترین محیطهای میزکار گنولینوکس و نیز یونیکس‌های دیگری چون FreeBSD و Sun Solaris می‌باشد. در این نسخه پشتیبانی بسیار بهتری برای Compiz انجام شده است، مدیریت نشست برای لبه‌های مرورگر در Akregator انجام شده است، برای پیغام‌های Kmail نیز تمپلیت‌های مختلفی ایجاد شده است. سرعت دریافت و ارسال ویدئو در Kopete بهبود بسیاری یافته و منوی خلاصه وضعیت در Kontact کار کردن و نگهداری و مدیریت قرارهای ملاقات را بسیار بهبود بخشیده. علاوه بر این این نسخه شامل تعداد زیادی رفع اشکال یا Bug Fix برای KHTML و kate نیز Kicker و KSysGuard و بسیاری دیگر از برنامه‌های KDE می‌باشد. ترجمه‌ها نیز به خوبی در حال پیشروی هستند. در حال حاضر سریع‌ترین پروژه‌ی ترجمه‌ی KDE Galician می‌باشد. در حال حاضر KDE از ۶۵ زبان مختلف پشتیبانی می‌کند که این استفادهاز KDE را برای افراد مختلف در جای جای دنیا ساده‌تر می‌کند. برای بررسی تغییرات نسخه‌ی جدید یعنی 3.5.6 نسبت به 3.5.5 که در اکتبر ۲۰۰۶ منتشر شده بود اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ جمعه، ۰۶ بهمن ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
خبرها: SHA-1 شکست!
977 بار مطالعه شده است
 
 
اخبار

الگوریتم درهم سازی SHA-1 که در تبادل اطلاعات در بانک‌ها، برای ایمنی شبکه‌های بدون سیم، برای امضاهای دیجیتالی SSL و TLS، برای استفاده در SSH یا در GPG از آن بهره می‌بریم توسط یک پرفسور چینی شکسته شد. این الگوریتم که از سوی بسیاری از کشورها مانند ایالات متحده به عنوان یک الگوریتم درهم‌سازی رسمی مورد استفاده قرار می‌گرفت با داشتن اعتباری فراوان در امور امنیتی برای رمز‌نگاری، اهراز هویت، امضاهای دیجیتالی و ... استفاده می‌شود. پرفسور «وان ژی‌آین» که در ده سال اخیر موفق به شکستن الگوریتم‌های مختلفی مانند MD5 یا HAVAL-128 یا MD4 و RIPEMD شده است، همراه با دوستانش در دانشگاه تکنولوژی شان‌دونگ و نیز دوستانشان در دانشگاه تسینگ‌شا در پکن، چند روز پیش روش شکستن این الگوریتم را شرح دادند. برای خواندن خبر رسمی این رویداد می‌توانید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ جمعه، ۰۶ بهمن ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
یک بررسی: گوشی‌های موبایل جدید همراه با +GTK و GNOME
1497 بار مطالعه شده است
 
 
سخت افزار

این روزها خبر ارائه‌ی گوشی جدید نوکیا یعنی N800 در اغلب مجامع لینوکسی مورد بحث است، یک گوشی برای کار با اینترنت که مجهز به Debian و GNOME و +GTK است. این محصول Nokia از فریم‌ورکی به نام Maemo Environment استفاده می‌کند که شرکت Nokia آن را توسعه می‌دهد. پیش از این نیز شرکت Noki در مدل 770 خود از لینوکس و این پلتفورم استفاده کرده بود. شما می‌توانید همراه با این پلتفرم از نرم‌افزارهای مختلفی که برای Maemo در حال توسعه هستند استفاده کنید. به نظر می‌رسد سایر تولیدکنندگان بازار نیز در حال روی آوردن به این سکو هستند. سایت LinuxDevices.com در مقاله‌ی به بررسی Neo1973 می‌پردازد که بسیاری از قابلیت‌های مطرح شده برای iPhone شرکت Apple را داراست، در حقیقت می‌توان این موبایل را رقیبی برای Apple iPhone به حساب آورد. در عین حال از سوی FIC یک آگهی از طریق ایمیل منتشر شده است که این موضوع را کمی فنی‌تر مورد بررسی قرار می‌دهد.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ پنجشنبه، ۰۵ بهمن ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
یک بررسی: بررسی FreeNAS
1464 بار مطالعه شده است
 
 
FreeBSD

ایا تا به حال به فکر راه اندازی یک NAS افتاده‌اید؟ یا یک فایل سرور مرکزی برای محل کارتان؟ شاید برای کسانی که با لینوکس و یونیکس آشنا نیستند راه اندازی چنین سروری کمی دشوار باشد. FreeNAS با هدف ساده‌تر کردن این کار ارائه شده است. FreeNAS یک سیستم عامل برپایه‌ی FreeBSD است که تحت مجوز آزاد BSD منتشر می‌شود و هدف آن ساده‌تر کردن روند راه اندازی یک NAS می‌باشد. FreeNAS با در اختیار گذاشتن اشتراک فایل‌های با ویندوز از طریق SAMBA و CIFS و فراهم کردن پروتوکل‌های دسترسی به فایل سرور مانند FTP یا NFS و Rsync، فراهم آوردن Authentication یا احراز هویت و نیز پشتیبانی از Software RAID راه اندازی یک سرور فایل حرفه‌ای را به کاری بسیار ساده تبدیل کرده است. یکی از مزایای FreeNAS روش تنطیم و پیکره بندی سرور است، شما برای تنظیم سرور نیازی به دانشتن دستورات فراوان FreeBSD ندارید، کافیست FreeNAS را نصب کنید و از طریق یک مرورگر اینترنت یا Web Browser مانند Firefox به پانل مدیریت بروید و شروع به کار کنید. محیطی ساده و قابل فهم در پیش روی شما خواهد بود. دیگر مزیت FreeNAS حجم 32 MB آن است که باعث می‌شود شما بتوانید آن را برروی یک USB key یا یک Compact Flash قدیمی نصب کنید! سایت Linux.com به مناسبت انتشار جدید FreeNAS مقاله‌ای کوتاه ولی خواندنی درباره‌ی FreeNAS نوشته. در صورت تمایل می‌توانید این بررسی را اینجا مطالعه کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ چهارشنبه، ۰۴ بهمن ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
نرم افزار: LinPhone جدید منتشر شد
966 بار مطالعه شده است
 
 
GNOME Applications

نسخه‌ی 1.6.0 برنامه‌ی LinPhone منتشر شد. این برنامه یک Softphone یا تلفن اینترنتی برای لینوکس است. در صورتی که از VoIP یا Voice Over IP استفاده می‌کنید، باید یک تلفن سازگار با این تکنولوژی داشته باشید و یا از یک برنامه به عنوان برقرار کننده‌ی ارتباط استفاده کنید. Linphone در حقیقت همان برنامه‌ای است که نقش تلفن را در سیستم VoIP بازی می‌کنید. این برنامه به عنوان Softphone یا Internet phone یا VoIP Phone شناخته می‌شود. از جمله قابلیت‌های ایرن برنامه پشتیبانی از صدا[!] و تصویر همزمان است. شما می‌توانید کنفرانس‌های ویدوئویی خود را به سادگی با این برنامه برگزار کنید. LinPhone از پروتوکل SIP که یک استاندارد باز برای برقراری ارتباط تلفنی برروی اینترنت است پشتیبانی می‌کند. این پروتوکل در حال حاضر از سوی اغلب سرویس دهندگان VoIP و تجهیزات VoIP موجود دربازار جهانی استفاده می‌شود و قابلیت‌های بسیاری نسبت به پروتوکل محبوب دیگر یعنی H.323 که پیش از این توسط ITU منتشر شد دارد. SIP از سوی IETF یا Internet Engineering Task Force پشتیبانی می‌شود. LinPhone با پشتیبانی از این پروتوکل خود را در زمره‌ی برنامه‌های قدرتمند VoIP قرار داده است. این برنامه آزاد بوده و برای گنولینوکس آماده‌ی دریافت است. نسخه‌های ناپایداری نیز برای FreeBSD و OpenBSD و Windows موجود هستند. اگر سیستم VoIP شما به یک شبکه‌ی مخابرات معمولی یا PSTN متصل است می‌توانید از این برنامه برای تماس با سایر تفلن‌های قدیمی شبکه‌ی مخابرات استفاده کنید. برای دریافت اطلاعات بیشتر یا دانلود برنامه به سایت رسمی برنامه مراجعه کنید. برای دیدن تصاویری از این برنامه نیز می‌توانید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ سه شنبه، ۰۳ بهمن ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
نرم افزار: نسخه‌ی جدید Thunar منتشر شد
860 بار مطالعه شده است
 
 
XFCE

نسخه‌ی 0.8.0 مدیر فایل Thunar منتشر شد. Thunar یک مدیر فایل مدرن با قابلیت‌های بسیار کارامد برای محیط میزکار Xfce است، این برنامه با هدف ایجاد یک مدیر فایل سریع با امکان استفاده‌ی ساده و دور از پیچیدگی طراحی شده است. رابط کاربری تمیز و راحت، انجام کارها بدون دردسر و پیچیدگی از قابلیت‌های این مدیر فایل است. این برنامه علاوه بر سادگی در استفاده از استاندارهای روز مدیران فایل پشتیبانی می‌کند. شما می‌توانید این مدیر فایل را برای محیطهای میزکار دیگر مانند GNOME یا KDE هم استفاده کنید. این برنامه علاوه بر سادگی دارای تعداد مطلوبی راهنما و مستندات استفاده از برنامه است که می‌توانید از اینجا به آن‌ها دسترسی داشته باشید. اگر می‌خواهید قبل از دریافت و نصب ظاهر کاربری را مشاهده کنید به شما پیشنهاد می‌کنیم به صفحه‌ی Screenshotها مراجعه کنید. برای دریافت اطلاعات بیشتر یا دریافت فایل‌های برنامه نیز به سایت رسمی که در اینجا قرار دارد مراجعه کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ دوشنبه، ۰۲ بهمن ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
انتشار جدید: نسخه‌ی جدید فونت فارسی آزاد
1461 بار مطالعه شده است
 
 
Free Persian Font

اولین نسخه‌ی بتای فونت فارسی آزاد منتشر شد. فونت فارسی آزاد یا Free Persian Font با هدف ارائه‌ی فونت فارسی مطابق با استانداردهای روز مانند Unicode برای زبان فارسی و نیز ارائه‌ی فونتی آزاد تحت مجوز GNU/GPL برای استفاده‌ی بدون مشکلات حقوقی در سیستم عامل گنو/لینوکس آغاز به کار کرد. و اینک اولین نسخه‌ی بیتای این فونت در پیش روی شماست، پشتیبانی از استاندارد Unicode، بهینه سازی در نمایش فارسی و انگلیسی و قابلیت استفاده در سیستم عامل‌های لینوکس، ویندوز، FreeBSD، Sun Solaris و سایر یونیکس‌هایی که از فونت‌های Trueype پشتیبانی می‌کنند.
همزمان با انتشار نسخه‌ی بتا، فونت فارسی آزاد با یک هدیه این انتشار را اعلام می‌کند، این هدیه Free Persian Font Mono Type است که به بسته‌ی فونت فارسی آزاد افزوده شده است. در این نسخه به هم‌خوانی بین حروف با یکدیگر و نیز قابلیت استفاده از فتحه، کسره، ضمه انواع تنوین و تشدید دقت خواصی شده است تا برای صفحه نگاری فارسی بهترین بازدهی را داشته باشد. اگر مایل به دریافت این نسخه هستید یا از نسخه‌های پیشین استفاده می‌کنید و قصد به روز رسانی دارید می‌توانید بسته‌ی tar.gz را از اینجا دریافت کنید. نیز بسته‌ی Zip برای کاربران ویندوز پیش بینی شده است که می‌توانید این بسته را از اینجا دریافت کنید. برای دیدن تصویری از نسخه‌ی جدید می‌توانید اینجا کلیک کنید. در صورتی که مایل به تست صحیح بودن فایل‌های دریافتی هستید می‌توانید از لیست md5 موجود در اینجا استفاده کنید. برای دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید به سایت رسمی این پروژه در اینجا مراجعه کنید. امیدوارم ما رار با گزارش اشکالات کارمان در توسعه‌ی فونت فارسی آزاد یاری نمایید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ دوشنبه، ۰۲ بهمن ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
نرم افزار: نسخه‌ی جدید Liferea
974 بار مطالعه شده است
 
 
GNOME Applications

یکی از مشهورترین برنامه‌های RSS Reader لینوکس، Liferea است، برنامه‌ای آزاد تحت مجوز GNU/GPL با حجم بسیار پایین اما کارامد. اگر برای خواندن اخبار روزانه یا یادداشت‌های وبلاگ‌های مختلف از RSS ها استفاده می‌کنید، برنامه‌ی Liferea می‌تواند کار شما را بسیار ساده‌تر کند. قابلیت‌های مختلف Liferea آن را به یک برنامه‌ی قدرتمند در حیطه‌ی کاری‌اش تبدیل کرده. امکان دسترسی به انواع مختلف Feedها مانند RSS/RDF، CDF، Atom و OMPL، امکان وارد کردن (Import) یا ذخیره کردن (Export) لیست Feedها، قابلیت طبقه بندی و ایجاد دایرکتوری و زیر دایرکتوری‌های مختلف برای نمایش فید‌ها، قابلیت بهینه سازی برای استفاده‌ی هرچه بهتر از حافظه‌ی سیستم، سرعت بالای به روز رسانی، امکان به روز رسانی خودکار و استفاده از حافظه‌ی نهان یا Cache برای ذخیره‌ی فیدها از جمله قابلیت‌های Liferea هستند. صد البته یکی از مهم‌ترین قابلیت‌های این برنامه پشتیبانی از Unicode و زبان فارسی است که این خود می‌تواند به تنهایی دلیلی برای استفاده‌ی این برنامه باشد. امکان تغییر سایز فونت‌ها، باز کردن لینک‌ها داخل برنامه یا مرورگرهای خارجی مانند فایرفاکس و قابلیت جستجوی سریع از دیگر مزایای این برنامه هستند.
روز گذشته نسخه‌ی 1.2.3 این برنامه منتشر شد. این نسخه یک نسخه‌ی رفع عیب یا Bug fix است که در جهت هر چه بهتر شدن کارایی برنامه صورت گرفته‌اند. برای نصب این برنامه به کتایخانه‌های +GTK نیاز خواهید داشت. برای دیدن تصویری از این برنامه می‌توانید اینجا کلیک کنید. برای دریافت اطلاعات بیشتر یا دانلود برنامه نیز میتوانید به سایت اصلی در اینجا مراجعه کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ دوشنبه، ۰۲ بهمن ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مصاحبه: Rosegarden پروژه‌ی برتر سایت Sourceforge
1528 بار مطالعه شده است
 
 
KDE

سایت Sourceforge بزرگترین سایت ارائه کنده‌ی خدمات به پروژه‌های اوپن سورس است. (پروژه‌هایی مانند FPF) این سایت هر ماه پروژه‌ی برتر را معرفی می‌کند و این ماه برنامه‌ی rousegarden پروژه‌ی ماه اعلام شد. این برنامه که یکی از برنامه‌های بسیار کارامد میزکار KDE است محیطی ساده با امکانات فراوان برای ایجاد و تغییر حرفه‌ای فایل‌های موسیقی فراهم می‌کند. RoseGarden دارای امکاناتی مانند استودیوی کار با MIDI ها، میکس، صدا گذاری، استفاده از پلاگین‌های جانبی و ... است. این برنامه یک محیط حرفه‌ای برای کار میکس و صدا گذاری در گنو/لینوکس فراهم می‌کند. برای دیدن جزئیات بیشتر درباره‌ی RoseGarden می‌توانید به سایت رسمی بروید. برای دیدن مصاحبه‌ای که Sourceforge.net با برنامه نویسان این برنامه ترتیب داده می‌توانید اینجا کلیک کنید.
شاین ذکر است که پروژه‌ی برتر این ماه FreeNAS می‌باشد. برای دیدن پروژه‌های برتر ماه‌های گذشته به اینجا مراجعه کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ یكشنبه، ۰۱ بهمن ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


<   111121314151617181920212223242526272829303132333435363738394041425262728292102   >

امکانات

اطلاعات

ارتباطات

پروژه‌ها

ورود اعضا




 


 برای ورود مشکل دارید؟
 ثبت نام کاربران جدید


The rest of this site is Copyright © 2004 2005 2006 2007 2008 GNUIran.org
Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the GNU Free Documentation License,
Version 1.2 or any later version published by Free Software Foundation; A copy of the licence is available at www.gnu.org/copyleft/fdl.html

تمام مطالب این سایت تحت مجوز GNU/FDL نسخه ی ۱.۲ یا هر نسخه ی جدیدی که از سوی بنیاد نرم افزار آزاد منتشر شود قرار دارد شما برای کپی استفاده و/یا تغییر مستندات آزاد هستید.
می توانید یک نسخه از این مجوز را از اینجا تهیه کنید.


GIO Forums RSS   GIO News RSS   GIO Gallery RSS   Licensed under GNU/FDL  Use TW-CMS  Run on Debian GNU/Linux