پیام رسان فوری جبر (Jabber IM)

(786 مجموع کلمات موجود در متن)
(8302 بار مطالعه شده است)  نسخه چاپی [1]

نام مقاله: پیام رسان فوری جبر (Jabber [2] IM)



آدرس سایت رسمی: www.jabber.org
نویسنده: نوید


I.جبر چیست؟

جبر (Jabber [3]) یک سیستم پیام رسان فوری(IM) مانند Yahoo Massenger [4] یا [5]/www.icq.com">ICQ یا MSN است ، البته جبر مزایای بسیاری بر این سیستم های پیام رسانی دارد ، جبر (Jabber [6]) یک سیستم باز متن است ، بلهJabber [7] تنها پیام رسان فوری یا همان برنامه ی Chat به زبان عامه تر است که باز متن یا Open Source [8] می باشد و این باز متن بودن باعث پیشرفت چشم گیر این سیستم پیام رسان شده. این سیستم علی رغم سایر سیستم های پیام رسان فوری در انحصار یک شخص یا شرکت نیست ! هر چند شرکت های زیادی از این سیستم پشتیبانی و آن را توسعه می دهند اما اگر بخواهید شما هم می توانید برای خود یک سرور Jabber [9] در شرکتتان راه بیاندازید.
Jabber [10] به یک سرور احتیاج دارد و یک برنامه ی مشتری یا client مانند سایر این گونه سرویس ها یا این ویژگی که Jabber [11] در اکثر سیستم عامل ها حتی سیستم های سیار مثل موبایل یا کامپیوتر های دستی(Handheld PC) نیز امکان استفاده از این سرویس را دارند. برای استفاده از Jabber [12] شما طبیعتا به یک نرم افزار احتیاج دارید می توانید از سایت رسمی آن لینک نرم افزار مورد علاقه تان را با توجه به سیستم عامل خود بیابید ، اما از آن جایی که ما در این جا با سیستم عامل لینوکس سر و کار داریم می توانیم از Gabber یا PSI برای کار با Jabber [13] استفاده کنیم و حتی آسان تر از آن می توان از Gaim یا Kopete نیز برای این کار استفاده کرد ، خلاصه این که نرم افزار های بسیاری برای کار با این سرویس وجود دارد فقط باید ببینید در توزیع شما کدام نرم افزار وجود دارد.
ویژگی دیگری که در Jabber [14] هست تعدد تعداد سرور های آن میباشد ، دیگر مثل Yahoo به یک سرور محدود نیستید که اگر خراب شود کارتان به مشکل بربخورید.برای گرفتن یک اشتراک از Jabber [15] کافیست به سایت رسمی آن رفته و از لیست سرورهای عمومی [16]ان یک سرور را که مطابق شرایط شماست انتخاب کنید. منظور از مناسب شرایط شما در این جا چیست؟ باید این نکته را بگویم که شما با داشتن یک اشتراک [17]/www.jabber.org">Jabber علاوه بر این که می توانید از این سیستم استفاده کنید در آن واحد و بدون نیاز به نرم افزار دیگری می توانید تماس های خود را با MSN،AOL،ICQ،Yahoo نیز بر قرار کنید! و جالب تر از آن این که اگر مقاله ی GPG در این سایت را مطالعه کرده باشید می توانید اطلاعات خود را به صورت امضا شده یا رمز شده برای طرف مقابلتان ارسال نمایید!!اما هر یروری از تمام این امکانات پشتیبانی نمی کند برای اطلاع از این که چه سروری از چه امکاناتی پشتیبانی می کند در صفحه ی سرورهای عمومی [18]به نام سایتها و ستاره هایی که نشان دهنده ی امکانات آن هاست نگاهی بیندازید و هر سروری که مورد علاقه ی شما بود را انتخاب کنید.
خوب بعد از انتخاب یک سرور خوب یک نام خوب هم انتخاب کنید،حالا ID یا شناسه ی شما نام شماست در سرورتان!!یعنی اگر شما از سرور www.Jabber.org.uk استفاده می کنید و نام tux را انتخاب کرده اید شناسه ی شما tux@Jabber.org.uk خواهد بود.توجه کنید که این شناسه به آدرس ایمیل شباهت دارد اما تنها شناسه ی شما برای سیستم پیام رسان است .دلیل این گونه نام گذاری کثرت سرور هاست چرا که شما هم هم می توانید با دریافت و نصب نرم افزار سرور بر روی یک کامپیوتر در یک شبکه یک سرور [19]/www.jabber.org">Jabber ایجاد کنید،بسیاری از شرکت ها به دلیل این آزادی عمل و امنیت (در سایه ی gpg) و استاندارد بودن آن که کاملا با XML سازگار است ، برای کارمندان خود این سیستم پیام رسانی را انتخاب می کنند.به هر حال اگر روزی یک سرور با نام مثلاgnuiran.org ایجا کردید کاربرانتان با شناسه ی User@gnuiran.orgشناخته می شوند. حتی شما می توانید یک برنامه ی مخصوص به خودتان بنویسید کافیست یک زبان برنامه نویسی بدانیدو سری به سایت رسمیJabber [20] بزنید تا از تمام پروتوکل ها و استاندارد های آن با خبر شوید.


بسیار خوب تا این جا باماهیت کلی جبر که یک پیام رسان فوری (یا به زبان ساده تر یک برنامه ی چت ) باز متن است آشنا شدیم حالا وقت آن است که یک اشتراک برای خود بگیریم و با دوستانمان به گفتگو بپردازیم. روش گرفتن یک اکانت یا اشتراک Jabber [21] را در مقاله ی کار با psi برایتان شرح داده ایم.برای مطالعه ی این مقاله این جا کلیک کنید.

  
[ بازگشت به نرم افزار‌ کاربردی [22] | صفحه اصلی بخش مقالات [23] ]
_LINKS
  [1] https://www.gnuiran.org/index.php?name=Sections&req=viewarticle&artid=12&allpages=1&theme=Printer
  [2] http://www.jabber.org
  [3] http://www.jabber.org
  [4] http://www.yahoo.com
  [5] https://www.gnuiran.org/
  [6] http://www.jabber.org
  [7] http://www.jabber.org
  [8] http://www.opensource.org
  [9] http://www.jabber.org
  [10] http://www.jabber.org
  [11] http://www.jabber.org
  [12] http://www.jabber.org
  [13] http://www.jabber.org
  [14] http://www.jabber.org
  [15] http://www.jabber.org
  [16] http://www.jabber.org/user/publicservers.php
  [17] https://www.gnuiran.org/
  [18] http://www.jabber.org/user/publicservers.php
  [19] https://www.gnuiran.org/
  [20] http://www.jabber.org
  [21] http://www.jabber.org
  [22] https://www.gnuiran.org/index.php?name=Sections&req=listarticles&secid=1
  [23] http://www.gnuiran.org/Articles