پس از یکسال توسعه بالاخره تیم برنامه نویسیان Scribus [4] نسخهی ۱.۳.۴ این برنامه را منتشر کرد [5]. در این نسخه TLE یا Text Layout Engine به صورت کامل از ابتدا نوشته شده است و پشتیبانی از TIFF و نیز PSD بسیار بهبود یافته و نیز قسمت پیشنمایش بسیار کارامدتر شده است.
برنامهی Scribus به عنوان یکی از مشهورترین [6] برنامههای آزاد (اوپنسورس) در زمینهی چاپ رومیزی حرفهای شناخته میشود. این برنامه را میتوان رقیبی برای PageMaker یا QurkXPress به شمار آورد. در این نسخه علاوه بر موتور نمایش متن (TLE) بسیاری تغییرات دیگر نیز رخ دادهاند. (اینجا [7]) از جمله این تغییرات میتوان بهبود در مدیرت رنگها و پیش نمایشی حرفهای را نام برد. در این نسخه همان طور که اشاره شد پشتیبانی از TIFF/PSD بسیار بهود یافته و حتی میتوانید عنواع EPSها را از برنامهی فتوشاپ در این برنامه وارد و استفاده کنید. یک مدیر استیل یا Style Manager جدید نیز به این برنامه اضافه شده است.
برنامهی Scribs میتواند خروجیهای PDF و Post Script در سطح استانداردهای صنعتی ایجاد کند و این کار را با محیطی دوست داشتنیتر و سادهتر نصبت به سایر برنامههای اوپن سورس انجام میدهد که اغلبشان برپایهی TeX یا LaTeX هستند. در وبسایت این برنامه اعضای تیم توسعه بسیار برروی جامعهی کاربران Scribus تاکید دارند و معتقد هستند این جامعهی کاربران میتوانند شما را از ابتدا تا مراحل پیشرفته یاری برسانند. شما میتوانید برای ارتباط با این جامعهی کاربران از لیستهای پستی [8]، کانال IRC این برنامه [9]، ویکی [10] و نیز مقالهی آغاز به کار [11] در ویکی استفاده کنید.
پرسش نهایی این که:«Scribus برای چه کسانی مناسب است؟» برای پاسخ به این پرسش میتوانید مقالهی «نشر رومیزی با Scribus و Writer [12]» را در Linux.com مطالعه کنید که Dmitri Popov (از اعضای تیم Scribus) این برنامه را با OpenOffice Writer [13] مقایسه میکند.
منبع [14]