Click Here to Go HomePage index.php
مهمان   به  GNUIran.org  خوش آمدید یكشنبه، ۱۸ شهریور ۱۴۰۳ 
نکته ها و ترفند ها

مانیتور خود را از طریق دستور :

xset dpms force off

به حالت آماده باش ( Standby ) درآورید. این دستور را می دانستید؟!!

--

جستجو در سایت




جستجوی پیشرفته
جستجو در انجمن‌ها

پلاگین فایرفاکس

وضعیت کاربران سایت
مدیر
هیچیک از مدیران حاضر نیست
مدیر افتخاری
هیچ مدیر کمکی حاضر
ناظران
هیچ مدیر کمکی حاضر
اعضا:
جدیدترین:جدید امروز:0
جدیدترین:جدید دیروز:0
جدیدترین:مجموع:1040
جدیدترین:جدیدترین:
RezaJafary
اعضا:حاضر
اعضا:اعضا:0
مهمان‌ها:مهمان‌ها:1
مجموع:مجموع:1
کاربران حاضر
هیچ کاربر حاضری وجود ندارد

طبقه‌بندی: یک بررسی

اخبار ارسال شده با این طبقه‌بندی به قرار زیر هستند.

    1234567891011121314   >

 
یک بررسی: Korn : یک خط فرمان گسترش یافته
1748 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

اگر از کاربران گنولینوکس هستید حتما می‌دانید که پوسته‌ها یا Shell ها چه هستند، اگر با پوسته‌ها یا Shell ها آشنایی ندارید، می‌توانید مقاله‌ی آشنایی با پوسته‌ها در همین سایت را از اینجا مطالعه کنید. معروف‌ترین پوسته‌ی خط فرمان Bash است که به صورت پیش‌فرض در بسیاری از توزیع‌های گنو/لینوکس ارائه می‌شود، اما علاوه بر Bash پوسته‌های مفید دیگری مانند Korn نیز وجود دارند. سایت Linux.com در مقاله‌ای اجمالی به بررسی روش کار بااین پسوته و مزایا و تفاوت‌های آن با Bash پرداخته است. در صورتی که مایل به مطالعه‌ی این مقاله هستید می‌توانید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ دوشنبه، ۲۳ اردیبهشت ۱۳۸۷
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
یک بررسی: بررسی VirtualBox
1636 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

VirtualBox یک شبیه ساز سخت افزار است. به این شبیه سازها emulator گفته می‌شود. برای نمونه VMware یا Qemu دو نمونه‌ی این شبیه سازها هستند که با نام Virtual Machines یا ماشین‌های مجازی نیز شناخته می‌شوند. VMware محصولی غیر آزاد و کاملا تجاری است و برنامه‌ی Qemu محصولی آزاد و غیر تجاری است که تحت مجوز GNU/GPL منتشر شده است. برنامه‌ی VirtalBox نیز برای شبیه سازی سحت‌افزار استفاده می‌شود. این محصول در حال حاضر در دو نسخه‌ی آزاد و غیر آزاد نتشر می‌شود و برای سکوهای لینوکس و ویندوزی موجود است، می‌توانید برروی آن لینوکس، ویندوز و عنوان دیگر یونیکس را به سادگی نصب کنید. سایت Linuxhow2 در یک بررسی به نقاط ضعف و قدرت VitrualBox OSE پرداخته است. OSE یا OpenSource Edition همان نسخه‌ی آزاد VirtualBox است که در حال حاضر در مخازن بسیاری از توزیع‌های لینوکس مانند Debian یا Ubuntu یا Fedora قابل یافتن است. در صورتی که مایل به مطالعه‌ی این بررسی هستید می‌توانید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ شنبه، ۲۷ بهمن ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
یک بررسی: بررسی پارسیکس گنو/لینوکس
2069 بار مطالعه شده است
 
 
Parsix

«توزیع‌های لینوکس همواره در حال به روز شدن هستند و پیشرفت هستند و با انتشار هر نسخه‌ی جدید سریع‌تر، قدرتمندتر و کاربردی‌تر می‌شوند ...» بخشی از نوشته‌های Linux.com را در ابتدای بررسی توزیع پارسیکس گنو/لینوکس خواندید. سایت Linux.com که مدت‌هاست به بررسی توزیع‌های محبوب مختلف مانند Fedora و Debian یا Yopper می‌پردازد اینک در بخش اخبار خود خبر بررسی پارسیکس گنو/لینوکس را قرار داده است. بررسی از سوی سایت LinuxLove.org انجام شده است و این خود یکی از نقاط قوت این بررسی است و از سوی دیگر علاقه‌ی Linux.com به این بررسی است که با وجود آنکه این بررسی را تهیه نکرده‌اند لینک این مقاله را در سایتشان به عنوام یک بررسی مناسب و توزیعی مورد تاییدشان قرار داده‌اند.
در سال‌های اخیز توزیع‌های لینوکس ایرانی فراوانی ارائه شدند که پارسیکس به دلیل همراه با جامعه کاربران و در نظر گرفتن نیازهای واقعی کاربران لینوکس در ایران توانسته به عنوان توزیع کاربردی و قدرتمندی خود را نشان دهد و از سوی دیگر با توجه به رابطه‌ی نزدیکش با کاربران لینوکس توانسته محبوبیت خواصی در کشورهای دیگر نیز پیدا کند. در صورتی که مایل به آشنایی بیشتر با نسخه شماره یک پارسیکس دارید می‌توانید به سایت Linux.com ویا LinuxLove.org مراجعه کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ چهارشنبه، ۱۰ بهمن ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
یک بررسی: تور فدورا ۸
1607 بار مطالعه شده است
 
 
Fedora


این روزها به دلیل انتشار جدید فدورا نسخه‌ی ۸ تعداد زیادی راهنمای نصب و راه اندازی و یا بررسی‌های مختلف از این میزکار منتشر شده است. از جمله این بررسی‌ها می‌توان به تور ویدئویی فدورا ۸ که از سوی سایت Linux.com منتشر شده است اشاره کرد. در این تور ویدئویی می‌توانید با ظاهر فدورا ۸ و نحوه‌ی نصب و راه اندای آن بیشتر آشنا شوید. علاوه بر این توضیحی موجز درباره‌ی فدورا در ابتدای این بررسی در سایت آمده است. برای دیدن این بررسی که به صورت Flash و نیز فرمت آزاد OGG قابل دیدن و دریافت است می‌توانید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ یكشنبه، ۲۷ آبان ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
یک بررسی: مشکلات بسیار در OOXML
1625 بار مطالعه شده است
 
 
Microsoft

شرکت مایکروسافت مدتی پیش در یک ضرب‌العجل تصمیم گرفت تا فرمت نوپا و غیر استاندارد خود را فورا به استانداردی از سوی ISO تبدیل کند. (پیش نویس و درخواست استاندارد مذکور در اینجا درج شده است) اخبار مختلفی از این عمل مایکروسافت در سایت‌های ایرانی و غیر ایرانی منتشر شد و یک کمپین برای مخالفت عمومی با این استاندارد نیز راه اندازی شد و محلی برای گرد آوری مقالات و اخبار در این باره در آدرس www.noooxml.org راه اندازی شد. قرار است ISO در هفته آینده درباره‌ی تصویب یا رد این پیشنهاد تصمیم گیری کند. اما دلایل جامعه‌ی نرم‌افزارهای آزاد و اوپن سورس و دیگر مخالفان برای رد این پیشنهاد مایکروسافت چیست؟ وبلاگی به نام «OOXML is defective by design» راه اندازی شده است که در این وبلاگ می‌توانید دلایل فنی مختلفی را مشاهده کنید که به شرح مشکلات این فرمت پیشنهادی شرکت مایکروسافت می‌پردازد. از جمله این دلایل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:


[متن کامل...] 'مشکلات بسیار در OOXML'   2673 کلمه در ادامه متن
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ چهارشنبه، ۰۷ شهریور ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
یک بررسی: مقایسه‌ی KTorrent و Azureus
1437 بار مطالعه شده است
 
 
KDE Applications

یکی از پروتوکل‌های بسیار محبوب برای به اشتراک گذاری فایل‌ها به صورت P2P یا Peer-to-Peer پروتوکل BitTorrent است. امروزه بسیاری از کاربران لینوکس که به اینترنت با پهنای باند بالا دسترسی دارند از این پروتوکل برای به اشتراک گذاری فایل‌ها مانند مستندات، موسیقی، توزیع‌های لینوکس و غیره استفاده می‌کنند. دو برنامه‌ی بسیار محبوب برای استفاده از BitTorrent در لینوکس KTorrent و Azureus هستند. سایت Linux.com در یک بررسی امکانات و محدودیت‌های این دو برنامه را با یکدیگر مقایسه می‌کند. در صورتی که مایل به مطالعه‌ی این مقایسه‌ی خواندنی هستید می‌توانید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ دوشنبه، ۱۵ مرداد ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
یک بررسی: مقایسه‌ی لینوکس و Mac OS
1470 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

سایت InformationWeek که یکی از سایت‌های خبری و نوسنده‌ی مقالات متععدی در زمینه‌ی IT است، در یک مقاله‌ی ۱۰ صفحه‌ای به مقایسه‌ی لینوکس و سیستم عامل Mac OS پرداخته است. عنوان مقاله‌ی نوشته شده در این سایت «لینوکس در مقابل مک: کدامیک جانشین بهتری برای ویندوز مایکروسافت؟» است. در حقیقت نوستندگان مقاله که دو نفر از ویراستاران این سایت هستند، پس از مدتی تصمیم می‌گیرند به جای استفاده از ویندوزشان از سیستم عامل دیگری استفاده کنند و یکی از Ubuntu و دیگری از Mac OS X استفاده می‌کند. حاصل این تصمیمشان نیز مقاله‌ای است که در سایت منتشر شده و در ۹ قسمت مختلف به بررسی قابلیت‌های مختلف لینوکس و Mac OS می‌پردازد، از جمله نحوه‌ی نصب، نحوه‌ی شناسایی سخت‌افزارها، قابلیت کار در شبکه‌های کامپیوتری بی‌سیم و کابلی، امنیت سیستم‌عامل‌ها و .... در نهایت در بخش دهم به نتیجه گیری این بررسی می‌رسیم.
در صورتی که مایل به مطالعه‌ی این مقاله هستید، می‌توانید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ چهارشنبه، ۱۰ مرداد ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
یک بررسی: زیبایی‌های LaTeX با نمونه‌های چشم‌نواز
1858 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

دلایل بسیاری برای استفاده از LaTeX در عوض برنامه‌های WYSIWYG پردازش متن مانند Microsoft Word وجود دارد، دلایلی مانند قابلیت جابجایی، امنیت بالا، حجم کم پردازش چند نمونه از این دلایل هستند. (به آزاد بودن LaTeX اشاره نمی‌کنیم!) علاوه بر این دلایل بسیار دیگری هستند که می‌توانند باعث شوند شما به جای برنامه‌های پردازش متنی مانند Microsoft Word از LaTeX استفاده کنید، یکی از این دلایل فنی، ضعف پردازشگرهای متن در تولید مستندات با کیفیت بالا و صفحه آرایی نفیس است که LaTeX این مهم را به خوبی انجام می‌دهد. برنامه‌ی LaTeX به منظور صفحه آرایی و حروف‌چینی منتشر شده و برنامه‌ای آزاد است که به شما امکان تمرکز برروی محتوا به جای تفکر درباره‌ی صفحه‌بندی را می‌دهد. صفحه‌بندی، مدیریت قلم‌ها، تنطیم ویژگی‌های صفحه و ذخیره با فرمت‌های بسیار از مزایای LaTeX است.


 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ پنجشنبه، ۲۸ تیر ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
یک بررسی: ده (۱۰) ایده برای بهبود گنوم
1742 بار مطالعه شده است
 
 
GNOME

یکی از کاربران محیط میزکار GNOME برای بهبود این محیط ایده‌های جذابی دارد، ایده‌هایی که اغلبشان غیرقابل دسترس نیستند. این ایده‌ها شامل ایده‌هایی برای زیباسازی محیط میزکار و نیز افزودن قابلیت‌هایی جهتساده‌تر کردن و کاربرپسندتر نمودن میزکار گنوم هستند. ایده‌هایی مانند مشخص کردن برنامه‌های نصب شده جدید، پاک کردن برنامه با چند کلیک، افزودن ضبط ویدئویی میزکار یا امکان استفاده از برنامه مدیریت راه دور گنوم به صورت تک‌برنامه‌ای در عوض نمایش تمام میزکار و ..... برای مطالعه‌ی کامل این ایده‌ها می توانید اینجا کلیک کنید. شایان ذکر است که بسیاری از توسعه دهندگان میزکار گنوم این مقاله را دیده‌اند و درباره‌ی آن در وبلاگ‌ها یا سایت‌های رسمی بحث‌ها و گفتگو‌ها ادامه دارد، از این رو خواندن بخش نظرات ویا ارسال نظرات خالی از لطف و تاثیر نخواهد بود.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ جمعه، ۲۲ تیر ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
یک بررسی: شبکه‌های بیسیم بهتر در هسته جدید لینوکس
3059 بار مطالعه شده است
 
 
Kernel

همان‌طور که در اخبار مطالعه کرده‌اید نسخه 2.622 هسته لینوکس منتشر شد. این نسخه نسبت به rc7 تغییرات چندانی ندارد اما نسبت به نسخه‌ی پیشین هسته بهبودهای فراوانی مشاهده می‌شود. از جمله این تغییرات بهبود فراوان در پشتیبانی از ابزارهای FireWire. از دیگر تغییراتی که می‌توان به آن اشاره کرد یک مکان‌نمای SLAB جدید برای بهبود استفاده از حافظه است. یکی از تغییرات اساسی در این نسخه بهبود در پشتیبانی از سخت‌افزارها و پروتوکل‌ شبکه‌های بی‌سیم یا Wi-Fi است.


 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ پنجشنبه، ۲۱ تیر ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


    1234567891011121314   >

امکانات

اطلاعات

ارتباطات

پروژه‌ها

ورود اعضا




 


 برای ورود مشکل دارید؟
 ثبت نام کاربران جدید


The rest of this site is Copyright © 2004 2005 2006 2007 2008 GNUIran.org
Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the GNU Free Documentation License,
Version 1.2 or any later version published by Free Software Foundation; A copy of the licence is available at www.gnu.org/copyleft/fdl.html

تمام مطالب این سایت تحت مجوز GNU/FDL نسخه ی ۱.۲ یا هر نسخه ی جدیدی که از سوی بنیاد نرم افزار آزاد منتشر شود قرار دارد شما برای کپی استفاده و/یا تغییر مستندات آزاد هستید.
می توانید یک نسخه از این مجوز را از اینجا تهیه کنید.


GIO Forums RSS   GIO News RSS   GIO Gallery RSS   Licensed under GNU/FDL  Use TW-CMS  Run on Debian GNU/Linux